En dan vinden ze mij ouderwets

Ik weet nog goed dat ik vroeger altijd ‘wat denk je’ als antwoord gaf op de vraag hoe oud ik was. Ik vond het altijd wel grappig dat mensen dachten dat ik veel ouder zou zijn dan dat ik werkelijk was. Onlangs werd het met weer een keer gevraagd. ‘Hoe oud ben je?’, maar ik durfde niet meer te antwoorden met ‘wat denk je’. Soms kan ik het zelf geeneens geloven. Ben ik werkelijk de 40 al gepasseerd? In mijn hoofd voel ik me nog steeds die griet van 25. Maar wanneer ik in de spiegel kijk, zie ik haar niet meer. 

En al helemaal niet wanneer ik mijn twee tienerdochters ernaast zet. Als ik zie waar zij allemaal mee bezig zijn, dan voel ik me pas echt oud. En dan heb ik het niet over het feit dat deze knappe dames mijn dochters zijn en ik dus hún moeder. Maar over het feit dat ik bepaalde dingen gewoon echt niet meer volgen kan. Ik begrijp ze niet.

Ze zijn niet te verstaan

Ik heb mijn dochters toch echt zelf leren praten. Maar wat er nu toch allemaal uitkomt, ik versta ze niet. Op het moment ik wel begrijp wat ze zeggen en de woorden ook gebruik, is het niet meer epic en verzinnen ze weer wat anders. Blijkbaar is het niet zo swag als een moeder de taal van haar tiener probeert te spreken. Het brengt je tiener in een situatie die nogal awkward is.

De berichtjes zijn niet te lezen

Ik kan prima lezen. En een berichtje ontvangen vind ik ook altijd erg leuk. Maar wanneer ik een berichtje van één van mijn dochters ontvang, dan moet ik eerst een hele codetaal ontfutselen. Inmiddels heb ik een standaard antwoord op alle vragen via WhatsApp: hkvvj mr ga je hw doen, s6.

TikTok, huh?

Denk je hip te zijn met je Instagram account, je tieners zijn al tig social media app’s verder. En gewoon een leuk plaatje met verhaaltje van je leven delen is tegenwoordig niet meer genoeg. Nee, er moet gedanst, gezongen, gesynchroniseerd en lekker gek gedaan worden. Maar oh wee als je als moeder dit doet! Dan is dat echt verschrikkelijk awkward.

En dan vinden ze mij ouderwets…

Ik vind het zo grappig om te zien hoe tieners bepaalde mode dragen alsof ze het wiel hebben uitgevonden. Met je witte Fila’s aan je voeten, wokkels in je haar (wat nou scrunchies, ze heten wokkels!) en je jeans tot onder je oksel. Zo’n VSCO meisje was ik al eeuwen geleden!

Ook al ben ik dan niet meer die griet van 25 en krijg ik grijze haren van het ontcijferen van een simpel app’je van mijn dochter, idc…  Want imho kan het geen kwaad om een beetje bij te blijven. Al is het alleen al om mijn dochters daarmee te irriteren.

ltrzz


Afbeelding: Shutterstock/Jari Hindstroem

Previous ArticleNext Article