VSCO meisje, mag ik ook even aandacht?

Tot voor kort had ik geen idee wat een VSCO meisje (speek uit als visco) was. Maar inmiddels is het me duidelijk. Ik heb het afgelopen half jaar onder een steen gelegen. Blijkbaar iets wat het moederschap zo nu en dan met je doet. And I oop. Maar goed, inmiddels ben ik helemaal bij en weet ik wat een VSCO meisje is en wat ze zoal doet. 

Ik begrijp nog niet helemaal waarom dit VSCO gebeuren nou een ‘ding’ is geworden. Want praktisch gezien doen VSCO meisjes wat heel veel andere mensen ook doen of deden in een ver verleden. Maar blijkbaar moet er overal een ding van gemaakt worden, wellicht met dank aan social media.

De vereiste levensstijl keuzes van VSCO meisjes komen best wel overeen met bepaalde levensstijl keuzes ver voordat social media, fotobewerkingsapps of zelfs het internet bestond. Hoe hebben we dat overleefd? Kekke waterflessen bestonden toen nog niet, maar een Tupperware beker gevuld met melk de witte motor wel. Schelpenkettinkjes zijn van alle tijden en je BFF maakte je blij met een multomap van Forever Friends.

VSCO meisjes zijn bezig met het milieu. Daar wil ik dan toch even iets over zeggen. Dus leg even je telefoon weg en luister. Sksksk, en neem het vooral met een korreltje zout. Stop met het kopen van nog meer scrunchies en vraag jezelf af of je echt nóg zo’n sweater nodig hebt. Blijven kopen is niet zo duurzaam he, zeker niet als al die bende uit China komt. En als je werkelijk om schildpadden en de zeedieren geeft, verdiep je dan in problemen als vervuiling en klimaatverandering. Heel tof dat je geen rietje in je frappuccino stopt, maar kun je dan ook even je licht uitdoen wanneer je je slaapkamer verlaat? En zou je dat stukje naar school niet gewoon even kunnen lopen of fietsen? In plaats van vragen om een lift.

Maar omdat dit allemaal een tikkie zuur begint te klinken, wil ik de VSCO meisjes vooral het volgende meegeven: keer je andere wang toe aan alle haters die je belachelijk proberen te maken. Geniet van je comfortabele schoentjes, gelijk heb je want met je voeten moet je nog wel even doen! En bewaar wat scrunchies, want over 30 jaar zijn ze hoogstwaarschijnlijk weer in de mode.


vsco meisje

Afbeelding: Shutterstock/Door loocmill

Previous ArticleNext Article