Kinderlogica

Kinderen kunnen van die heerlijke uitspraken, opmerkingen maken. Dingen die voor ons logisch of vanzelfsprekend zijn, zijn voor hun niet altijd helemaal logisch. Met tot gevolg dat je leuke opmerkingen of vragen krijgt. En altijd denk ik dan, die moet ik onthouden of even opschrijven. De 10 leukste op een rij: 

1. Een sommige
Als we in de in de auto zitten, vraagt de jongste me: “Is Sinterklaas een jongen of een meisje?” Wat denk je zelf?”, antwoord ik hem. “Soms een meisje, want hij heeft lang haar en een jurk aan. Maar heeft ook een baard. Ik denk dat het een sommige is. Soms een jongen en soms een meisje.”
Een week later staan we bij school en komt de postbode eraan. Deze heeft een baard met een staart. “Kijk mama, daar is nog een sommige”.

2. Zebra
Wanneer we naar school lopen, wijs ik de jongste erop dat we bij de zebra moeten oversteken. Hij weigert stellig om over te steken. “Ik ga niet bij de zebra oversteken! Ik wil bij de tijger!”

3. Warming hup
Na thuiskomst van de eerste voetbaltraining van mijn oudste vertelt hij me thuis dat ze altijd beginnen met de warming hup

4. De Hemel
“Mam, gaan we nog naar de Hemel?” “Nou, voorlopig niet jongen!” “Waarom niet, jij zei dat we vanmiddag naar de Hemel zouden gaan!” “Wat bedoel je nu?” Gewoon naar de Hemel, voor dat nieuwe shirt!” “Oh, je bedoelt de Hema!”

5. Etterballen
Als we s’avonds peentje en doperwten gaan eten vraag ik m’n jongste: “Welke vind je lekkerder?” Hij zegt: “de groene balletjes”. Ik antwoord: “Dat zijn erwten”. “Ik vind de etterballen lekkerder”.

6. Nep nagels
Onze kapster heeft hele lange nagels. “Waarom heb jij van die lange nagels?” “Die vind ik mooi”. “Heb je ook van die lange teennagels?”

7. Kerst
Wanneer ik aan het voorlezen ben, komt er kerst in het boek voor. De jongste boos: “Het is niet eerlijk! Daar is het kerst en bij ons niet!”

8. Naam
“Hoe wist je dat ik Pelle heette toen ik werd geboren?” “Dat vonden papa en mama een mooie naam”. “Oh, ik had liever Checkman geheten”.

9. Groene dingetjes
Toen mijn middelste 4 was, viste hij steeds “groene dingetjes” uit het eten om daarna terug in de pan te gooien. Dus ik vertelde hem dat hij dat maar niet moest doen. “Wat je vies vindt, doe je anders maar in dit bakje”. Vervolgens pakte hij zijn bord op, om het in zijn geheel leeg te kiepen in het bakje.

10. Mooie woorden
Waterhond = zeehond
Bedkamer = slaapkamer
Raket = “Is toch het franse woord voor brood?”
Poetssuiker = poedersuiker
Mevrouw de Dreesmann = Vroom Dreesman
Kermis = kerstmis

Alle mooie uitspraken schrijf ik op. Want anders vergeet je het zo snel weer. Soms pakken de jongens het boekje erbij en liggen ze slap van de lach op de grond om hun eigen uitdrukkingen.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Hoi, ik ben Mieke. Ik ben getrouwd en ik heb 3 jongens. Ik ben vorig jaar gestopt met werken in het onderwijs. Omdat mijn man vaak in het buitenland zit, vond ik het werk en 3 kinderen best druk. Nu ben ik thuis voor de kinderen. Dit geeft rust in het gezin. Maar soms denk ik: "Waar is hier de nooduitgang?". Dan mis ik de afwisseling, collega's en voldoening om iets voor mezelf te hebben. De jongste gaat bijna naar school. Tot die tijd ga ik van deze vrije tijd genieten. Want deze tijd komt niet meer terug!