Het kerstdiner voor kinderen: heel veel ideeën en tips!

Of je kind nu op school zit, of naar het kinderdagverblijf gaat. Er komt een keer dat je te maken krijgt met het kerstdiner van je kind. De vraag is meestal, wie maakt lekkere kersthapjes voor het kinderkerstdiner? Meestal hangt de juf een lijst op, vol met ideeën voor kersthapjes. Toch kunnen de meeste ouders wel wat inspiratie en tips gebruiken voor het kerstdiner van hun kind. Want wie wil zijn kind nou niet een origineel kersthapje meegeven voor het kinderkerstdiner? 

Het belangrijkste recept van het kerstdiner voor kinderen

De belangrijkste ingrediënten van het recept van het kerstdiner voor de kinderen zijn: eenvoudig en het moet er kerstig uitzien.

Eenvoudig te maken voor papa en mama en eenvoudig op te eten voor de kinderen. Dus niet al te veel ingrediënten, aangezien de meeste kinderen toch best wel kieskeurig zijn.

En het moet er kerstachtig uitzien, omdat het natuurlijk voor het kerstdiner van je kind is. Om de kersttafel er sfeervol uit te laten zien, hebben we een tof printable pakket met prints voor het kerstdiner. Van menukaart tot aan cocktailprikkers.

Voor nog meer creativiteit, zie hier een aantal leuke en eenvoudige kerst knutsels. En wat ook heel leuk is om te doen tijdens het keerstdiner, zijn leuke gesprekken voeren! Om deze gesprekken op gang te krijgen, hebben we een speciale reeks met leuke vragen voor tijdens het kerstdiner.

Ik heb een aantal kersthapjes voor het kerstdiner (of kerstontbijt) voor je kind opgezocht. Hopelijk doe je ideeën op en zit jouw kind straks op school, of op het kinderdagverblijf te smikkelen van jouw kersthapjes.

Zoete kersthapjes voor het kerstdiner

Meestal zijn als eerste de toetjes vergeven op de inschrijflijst van de juf. Niet zo gek ook, want de meeste kinderen zijn gek op toetjes en de ouders denken er vaak gemakkelijk mee weg te komen. Ach en dat klopt ook wel. Zoete kersthapjes zijn over het algemeen niet moeilijk om te maken.

kerstdiner school hapje

Brownie met kerstmanmutsje van aardbei. Hoe leuk is dit kersthapje voor het kerstdiner van je kind? Bovendien nog hartstikke simpel om te maken ook.

kerstdiner school huisje

Het peperkoek huisje. Dit kersthuisje is leuk om samen met je kind te maken voor het kerstdiner op school. Je kunt hiervoor als basis cake (lekker zoet) gebruiken, of ontbijtkoek (is wat steviger). Gebruik glazuur of room topping – zie hier een recept. En laat de versiering aan je kind over. Je kunt één grote maken om in plakjes te snijden. Of je maakt voor het kerstdiner meerdere kleine peperkoekhuisjes.

kerstdiner school cupcake

Rendier en kerstman cupcake. Voor dit kersthapje is wel wat cupcake ervaring vereist. Maar kijk nou hoe leuk, na wat oefening moet het vast lukken!

kerstdiner school brownie

Kerstboom brownie. We gaan nog even terug naar de brownie. Want van een brownie kun je ook heel simpel een kerstboom maken. Ook voor deze kun je eventueel ontbijtkoek gebruiken, al denk ik zelf dat chocoladecake meer in de smaak zal vallen op het kerstdiner.

Hartige kersthapjes voor het kerstdiner

Het gaat er niet om wat je maakt, het gaat erom hoe je het serveert. Nou ja, oké het moet ook wel een beetje smakelijk zijn voor het kinderkerstdiner. Maar het succes van de hartige kersthapjes zit hem vooral in de opmaak. En ik kan je vertellen, kerstbomen zijn cool.

kerstdiner school boom

Kerstboom van avocado. Niet alle kinderen houden van avocado, maar ze zijn er wel. Voor die kinderen is deze kerstboom superleuk! Met kleine rolletjes zalm ertussen. Of als dat echt te culinair is, kun je stervormige pasta gebruiken.

Een kerstboom van casinobrood. Ontzettend leuk en simpel. Ik vond deze kerstboom hier. Je kunt de kerstboom zoetig maken, maar je kunt er ook een hartig kersthapje van maken. Gebruik bijvoorbeeld vleeswaren of kaas als beleg.

Blokjes kaas in sneeuwpop stijl. Ik vond deze sneeuwpopjes, of eigenlijk kaaspopjes, op Pinterest. Onwijs simpel en gegarandeerd een succes op het kerstdiner van je kind op school!

Kaas-tomaat kerstboom. Nog zo een heerlijk simpel kersthapje waar kinderen gek op zijn! Het eenvoudige idee kwam van deze site.

Boontjes boom voor het kerstdiner. Deze kerstboom is alleen voor de echte groente guru. Mijn kinderen zou ik er niet blij mee maken, maar dat neemt niet weg dat ik dit kersthapje van be-inspired-mama wel erg origineel vind!

De broccoli kerstboom. Ik vond er nog één op Pinterest. De broccoli boom. Ziet er enig uit, maar de kans is groot dat je de kerstboom na het kerstdiner van de kinderen weer in z’n geheel mee naar huis kan nemen.

Worstje in bladerdeeg krans. Het worstje in bladerdeeg is misschien niet erg origineel, maar hoort simpelweg bij een kerstdiner op school. Deze krans van worstjes in bladerdeeg vind ik dan wel weer erg origineel. Ik was hem nog niet eerder tegen gekomen. De paprika strik maakt het kersthapje helemaal af.

De kerstboom pizza. Iedereen kan zelf een pizzabodem maken. Dus iedereen kan ook een kerstboom pizza maken voor het kerstdiner.

Kerstboom van komkommer. Veel kinderen zijn gek op komkommer. En het is groen, dus ik zie een kerstboom voor het kerstdiner. Dit kersthapje is niet alleen heel simpel, het is ook nog eens lekker goedkoop.

Fruitsalade voor het kinderkerstdiner

Fruit staat vaak ook op de kerstdiner lijst van school. De meeste kinderen zijn gek op fruit. Een leuke fruitsalade of kersthapjes met fruit mogen daarom niet ontbreken op het kerstdiner van school. Om het fruit, of de fruitsalade een beetje kerst-achtig te maken voor de kinderen, heb ik hier wat ideeën.

kerstdiner school fruitsalade

De mega simpele kiwi kerstboom. Zoals ik al zei, kerstbomen zijn cool en dus gaan we er nog even mee door. Misschien kom je er zo wel heel gemakkelijk mee weg. Maar hé, niemand heeft gezegd dat het kersthapje voor school ingewikkeld moet zijn!

kerstdiner school fruit

De iets uitdagendere kiwi kerstboom. Speciaal voor de ouder die van een uitdaging houdt. Zie deze kerstboom maar eens rechtop naar school te krijgen. Ik zou het knap vinden. Maar de kerstboom van kiwi ziet er wel tof uit.

kerstdiner school kerstboom

De middenweg kiwi kerstboom. Ik was nog niet klaar met de kiwi. Ik denk dat wanneer je een fruitsalade (met kiwi) wil serveren op het kerstdiner, je het beste voor dit idee kunt kiezen.

Watermeloen kerstboom. Houden je kinderen niet van kiwi, maar wel van watermeloen? Tadaa, de watermeloen kerstboom!

kerstdiner school kerst

Kerstman van framboos en banaan. Ook dit kersthapje is erg leuk om naar te kijken. Echter is deze niet alleen van fruit gemaakt. Slagroom en een pannenkoek heb je ook nodig.

kerstdiner school kerstman

Kerstmannetjes van aardbei. Dit noem ik nog eens leuke kersthapjes. En vooral simpele kersthapjes. Daarbij zijn deze kerstmannetjes ongetwijfeld een groot succes tijdens het kerstdiner op school. Want wie houdt er nu niet van aardbeien met slagroom?

De pinguïn banaan. Ik vind de pinguin banaan super cool en hij zou perfect kunnen dienen als kersthapje. Maar dit is natuurlijk een perfect voorbeeld van een ‘Pinterest perfect plaatje’. Zie hier het werkelijke resultaat.

Bananen kerstmannetjes. Als je simpel aan de slag wil met banaan, kun je beter voor deze kerstmannetjes kiezen. Een erg leuk kersthapje voor het kerstdiner van je kinderen op school.


Het kerstdiner voor kinderen - heel veel ideeen en tips

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article