Het goedkoop versieren van een kinderfeestje

Met drie kinderen die binnen vier maanden na elkaar jarig zijn, hakt het behoorlijk in ons budget. Toch willen we alle drie onze kinderen een mooi kinderfeestje geven. Maar we proberen het wel betaalbaar te houden en daarom kijk ik altijd goed waar ik bezuinigen kan. Zo kun je prima bezuinigen als je de feestartikelen goedkoop inslaat. Ook eten en drinken kun je op het kinderfeestje low budget houden. En natuurlijk kun je flink besparen op de activiteit die je tijdens het kinderfeestje gaat doen. 

In dit artikel geef ik je tips waarmee je de versiering van een kinderfeestje zo goedkoop mogelijk kunt houden.

Tips om een kinderfeestje zo goedkoop mogelijk te versieren

Tip 1. Recycle! Slingers, (plastic) cijferballonnen, zelfs losse confetti kun je allemaal nog een keer gebruiken bij een volgend kinderfeestje. Ook thema’s kun je recyclen. Hoewel dat in ons gezin misschien ietsje lastiger is. Mijn jongste dochter zit namelijk niet te wachten op een Pokémon feestje.

Tip 2. Sla groot in, vaak is dat goedkoper. Als je weet dat je de komende maanden drie kinderfeestjes moet organiseren, dan kun je beter een verpakking van 50 ballonnen kopen, dan een verpakking met 10 ballonnen. Vaak ben je goedkoper uit met grootverpakkingen.

Tip 3. Ga zelf aan de knutsel! Slingers kun je prima zelf maken met crêpepapier. En een piñata is ook goedkoper wanneer je er één maakt van papier-maché. En het is vaak nog leuk en origineel ook. Volg hier de instructies: hoe maak je makkelijk een pinata?

Tip 4. Houd het simpel. Vaak is de versiering van een kinderfeestje al snel feestelijk. Een klein slingertje hier en een ballonetje daar. Kinderen zijn snel tevreden!

Tip 5. Zorg dat je tafelaankleding feestelijk is. Want met een slingertje hier, een ballonnetje daar én een feestelijke tafel aankleding, ziet het kinderfeestje er echt al heel feestelijk uit.

Tip 6. Koop je feestartikelen niet bij de eerste de beste. Vaak loont een beetje zoeken en rondstruinen op het internet heel veel. Zeker wanneer je groot gaat inslaan. En hoeveel ben je bijvoorbeeld kwijt aan de verzendkosten?

Tip 7. Bespaar niet op plastic bekertjes. Houd het jezelf vooral heel makkelijk tijdens een kinderfeestje. Je hebt het namelijk al druk genoeg met de kinderen. Gebruik daarom gewoon plastic of papieren bekertjes en bordjes die je zo de vuilniszak in kunt schuiven. Geloof me, het is het waard!

En zo kun je met een paar simpele tips, heel veel besparen op het versieren van een kinderfeestje. Want een goedkoop kinderfeestje kan net zo origineel en leuk zijn als een kinderfeestje waar flink wordt uitgepakt.


kinderfeestje goedkoop

Afbeelding: Africa Studio/Shutterstock

Previous ArticleNext Article