Wat koop je voor een kind van 10 jaar? Onze cadeau tips!

Raak jij ook in paniek wanneer je een cadeau voor je 10 jarige moet uitzoeken? Want waar speelt een kind van 10 nog mee? Dat meisje dat ooit zo schattig naar je lachte, is nu opeens geen klein meisje meer. En dat gozertje dat met zijn boevenkoppie door de woonkamer liep, zit nu vooral op de bank te gamen. Soms heb je het gevoel dat ze alles al hebben. En wat moet je nog kopen voor een kind dat alles al heeft?

Tienjarige kinderen zijn beginnende pubers. Bij meisjes begint die ontwikkeling misschien iets eerder dan bij jongens. Maar ook daar zitten verschillen, want de één is de ander niet. Waar de één absoluut niet meer met het ‘kinderachtige’ speelgoed gaat spelen, kan de ander nog uren keuvelen met LEGO en Playmobil. Wanneer je een cadeau gaat uitzoeken voor een kind van 10, is het dus eigenlijk een must om eerst naar het kind te kijken.

Maar over het algemeen genomen zijn er wel een paar punten waar je rekening mee kunt houden. En aan de hand van die punten hebben we hier een hele rij met cadeau tips voor een kind van 10.

Wel of geen speelgoed?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen als je een cadeautje uitzoekt is, moet ik wel of geen speelgoed kopen voor een kind van 10? Twijfel je hieraan? Vermijd dan sowieso speelgoed en kies voor een trendy cadeautje. Een tijdje terug waren dat bijvoorbeeld fidget toys. Maar of je daar een tienjarige nu nog steeds mee kunt verrassen, is lastig te zeggen. Weet je niet zo goed wat op dit moment de trendy speelgoed hype is, vermijd dan ook deze keuze. Wat dan zeker goede cadeautjes zijn, zijn spelletjes die kinderen met vrienden en familie kunnen spelen.

Leuke spelletjes voor tienjarige

cadeau kind tien

Uit ervaring weten we dat dit superleuke spelletjes zijn voor kinderen van 10 jaar. De spelletjes zijn snel, uitdagend en kun je heel goed samen spelen. En daarbij zijn dit spelletje die je makkelijk kunt meenemen naar vrienden of wanneer je ergens gaat eten.

Spelletjes bestellen:

Qwixx is een dobbelspel waar iedereen iedere beurt meespeelt. Dat is leuk, want dat houdt de aandacht erbij. De interactie maakt het spelletje leuk om met tieners te spelen.

Dobble is een spel waarbij de reactie vermogen op de proef wordt gesteld. Een goed spelletje om je tiener bij de tijd te krijgen. Perfect spelletje voor als je in een restaurant aan tafel op je eten zit te wachten.

Keer op Keer is ook een spelletje dat je met dobbelstenen speelt. Het leuke aan dit spelletje is dat je verschillende tactieken kan toepassen. Voor een kind van 10 blijft het hierdoor uitdagend om te spelen.

Skipbo is een kaartspel dat zowel leuk is om met z’n tweeën als met een groter groepje te spelen. Geen rocket science maar ook zeker niet saai. Prima cadeau voor een tienjarige.

Clever lijkt een beetje op Qwixx maar gaat wat dieper. Zeker leuk voor kinderen van 10 die wat meer uitdaging zoeken.

En als dat niet genoeg is, dan moet je Phase 10 eens onder de lope nemen. Dit spel moet je even doorhebben, maar als je eenmaal de spelregels helder hebt, is het het een leuk en uitdagend spel. Een soort Rummikub, maar eigelijk ook weer helemaal niet. Hoe dan ook, een leuk spelletje om met kinderen van 10 te spelen en dus ook leuk om cadeau te geven.

Sushi Go is een verrassend leuk, maar niet al te ingewikkeld spelletje. En in tegenstelling tot Phase 10, is het spel snel gespeeld.

Uno flip is zo’n lekker lollig spel waarbij je elkaar continu kunt treiteren. Heerlijk om met een stel tieners te spelen.

Als bonus cadeautip geef ik je nog het spelletje Weerwolven van Wakkerdam mee! Geef dit spelletje met je tienjarige mee naar school en ze is de held van de klas. Beloofd.

Cadeaus voor meisjes van 10

Geen spelletje cadeau geven? Maar wat koop je dan voor een kind van 10 jaar? Zoals ik eerder al schreef, het ene kind is de ander niet. Kijk daarom goed naar het kind waar je een cadeau voor koopt. Want je hebt meisjes die van tutten houden en je hebt tomboys die het liefste in de tuin rondrennen met een Nerf gun. Kijk in dat geval gerust bij de cadeau tips voor jongens van 10.

Decoratie voor haar slaapkamer

Koop je een cadeau voor een meisje van 10 die toe is aan een tienerkamer? Dan is het natuurlijk leuk om daar een bijdrage aan te leveren door decoratie cadeau te geven. Afhankelijk van je budget kan dat gaan van make-up spiegel tot leuke kussentjes en van poef tot aan fotolijstjes. Lichtslingers en leuke lampjes doen het ook altijd goed als cadeau voor een tienjarige.

Leuke winkels waar je decoratie voor een slaapkamer kunt kopen zijn:

Speelgoed voor een meisje van 10

En als het dan toch uiteindelijk neerkomt op speelgoed voor een meisje van 10, dan hebben we hier de leukste cadeautips. Deze cadeau tips komen natuurlijk erg overeen met de cadeautjes voor een meisje van negen.

Knutselspulletjes

Meisjes van 10 vinden het over het algemeen echt nog wel leuk om te knutselen. Zo zijn sieraden knutselpakketjes altijd leuk.

Maar ook de artikelen van TOPModel blijven populair onder de meiden van 10 om cadeau te geven en te krijgen.

Buitenspeelgoed

Wat ook een leuk cadeau is voor kinderen van 10 jaar, zijn skeelers! Zelf hebben we goede ervaringen met de skeelers van Decathlon.

Misschien zijn skelters niet meer de buiten speelapparaten waarmee je aan hoeft te komen bij kinderen van tien, maar wat dacht je van een hoverboard? Zeker weten dat je met zo’n cadeau de spijker op z’n kop slaat!

En verder hebben we wat buitenspeelgoed betreft nog alle buitensport attributen waarmee echt nog wel gespeeld wordt. Denk aan tafeltennis bedjes of badminton rackets. Ook allemaal verkrijgbaar bij de Decathlon.

LEGO

En als laatste geven we toch ook nog LEGO als tip! Want LEGO is ook echt nog wel leuk voor meiden van 10. Sterker nog, met LEGO wordt tot hun veertiende nog wel mee gespeeld. Voor meiden is LEGO Friends natuurlijk een leuke serie. LEGO Dots is een nieuwe lijn van LEGO wat heel goed scoort bij meiden en leuk is om cadeau te geven. Maar de Harry Potter sets kunnen ook echt wel in de smaak vallen bij kinderen van 10.

Bekijk hier de nieuwste LEGO sets van:

Het is bijna onmogelijk dat je je nu nog afvraagt wat je een kind van 10 cadeau moet geven. Maar is dat wel het geval, dan zou ik zeggen, koop een kaart en stop er een leuk geldbedrag in. Dan zit je altijd goed.


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article