Dino kinderfeestje; leuke ideeën en spelletjes én printables

dinosaurus feestje

Heb jij een kind die helemaal dol is op dino’s en volledig in zijn dino-fase zit? Dan hebben wij hét verjaardagspartijtje voor jouw kind hier. Of je kind nu 5 jaar, 6 jaar of 7 jaar wordt, een dino kinderfeestje is natuurlijk een must voor kleine dinosaurus-fans.

Een dino kinderfeestje is natuurlijk geschikt voor zowel jongens als meisjes, daar doen we niet meer moeilijk over! Speciaal voor dit dino thema hebben we alle leuke ideeën, spelletjes én printables op een rij gezet.

Dino kinderfeestje printen

Deze printables voor een dino kinderfeestje kun je voor slechts €2,99 bij ons kopen. In dit printable pakket zitten dus de volgende prints:

  • Uitnodigingen voor een dino feestje
  • Dino slinger
  • Traktatie naambordjes
  • Cake poppers
  • Waterfles labels
  • Dino bingo

Bedrag € -

Dino kinderfeestje

Om een dino kinderfeestje te organiseren moet je eerst even alle ideeën op een rij zetten. Heb je een beetje moeite met het organiseren van partijtjes? Bekijk dan eerst even hier onze checklist, want dan kan het organiseren van het feestje voor je kind echt niet meer fout gaan!

Uitnodigingen

Een feestje begint natuurlijk bij het maken en uitdelen van de uitnodigingen. Voor een dino kinderfeestje kun je her en der uitnodigingen kopen. Hier een voorbeeld van een kant en klare uitnodiging voor een dino feestje.

Maar een dino uitnodiging zelf maken is natuurlijk ook een leuk idee! En een goed begin van een kinderfeestje. Een leuk idee voor het zelf maken van een dino uitnodiging is bijvoorbeeld een dino ei! Deze uitnodiging is echt niet moeilijk om zelf te maken. De printable ervan vind je in het printable pakket voor een dino kinderfeestje.

Versiering voor een dino feestje

De versiering voor dino kinderfeestje is veel makkelijker dan je denkt! Je kunt de ruimte versieren met groene slingers en slierten crepepapier. Ook groene ballonnen zal meehelpen om de ruimte eruit te laten zien als een dino-jungle. In dit dino kinderfeestje printable pakket vind je een subtiele dino slinger, deze kun je zo vaak afdrukken als je wil en dus ook zo lang maken als je wil.

Daarnaast kun je ook onze dino posters downloaden en meerdere keren afdrukken. Deze kun je dan gebruiken om de ruimte te versieren en als dino versiering gebruiken.

Let op, deze posters zitten dus niet in dit dino kinderfeestje printable pakket!

Traktatie voor een dino partijtje

Wanneer je jarig bent, mag je trakteren! Het is één van de leuke dingen van jarig zijn! Tijdens een dino kinderfeestje doe je dat natuurlijk in dino stijl. Zo hebben we een aantal labels voor je gemaakt die goed bij het thema passen.

Waterfles labels

De welbekende waterfles labels in het thema van het kinderfeestje zijn inmiddels onmisbaar! Voor een dino kinderfeestje hebben we ook weer een leuk label gemaakt. Je haalt de originele labels van de waterflesjes af en je plakt deze toffe labels om de flesjes heen. Zo simpel is het!

dino kinderfeestje

Traktatie naambordjes

Ook hebben we een paar traktatie naambordjes. In principe kun je zelf bedenken welke traktatie je bij het naambordje zet. Maar bij het bordje dino eieren zijn druiven natuurlijk heel passend. Verder hebben we t-rex tandjes, waar Bugles chipjes of Doritos leuk bij passen. Verder hebben we een traktatie naambordje voor dino botjes en vuur spuwers.

dino kinderfeestje
dino kinderfeestje traktatie

Dino cake poppers

De dino cake poppers zijn labels die je aan een cocktail prikker kunt plakken. (Heel simpel met een plakbandje). Je hoeft ze ook niet per se in een cakeje te prikken, je kunt ze ook gebruiken voor knakworstjes, kaasjes, fruit of iets anders wat de jarige wil trakteren tijdens het dino kinderfeestje.

Spelletjes en activiteiten

Wat is een kinderfeestje thuis nou zonder spelletjes en activiteiten? Je kunt de kinderen gerust wat laten spelen tijdens een partijtje, maar het is ook zeker raadzaam om wat spelletjes en activiteiten voor te bereiden! Kijk hier voor leuke spelletjes ideeën, voor een dino kinderfeestje giet je deze spelletjes natuurlijk in een dino-jasje. Denk aan stoelendans waarbij de kinderen moeten stampen als een dino. Of wanneer je een parcours estafette uitzet, dan moeten de kinderen het parcours natuurlijk afleggen als een dino.

Dino speurtocht

Wat we ook hebben gemaakt, is een dino speurtocht! Wij hebben een simpele speurtocht gemaakt waarbij de kinderen de dino-symbolen moeten volgen. Bij ieder symbool kun je de kinderen een opdracht laten doen of een raadsel laten oplossen. Ook kun je een hint geven waar ze het volgende symbool kunnen vinden. De dino speurtocht vind je hier.

dino speurtocht

Dino bingo

En in dit dino feestje printable pakket vind je onze dino bingo! Een potje bingo is sowieso altijd handig om achter de hand te hebben als activiteit tijdens een kinderfeestje. Het een is super easy spelletje om kinderen mee te vermaken. En als je ervoor zorgt dat er prijsjes of iets lekkers te winnen valt, dan zijn kinderen enthousiast. De dino bingo bestaat uit 6 verschillende bingo kaarten en drie vellen met de dino symbolen. Deze symbolen knip je uit, gooi je in een bak of zak en tijdens het bingo spelen trek je één voor één een symbool. De kinderen kijken dan of het symbool op hun bingokaart staat afgebeeld. Wie als eerste alle symbolen (of drie op een rij) heeft afgestreept, heeft bingo!

dino kinderfeestje
Previous ArticleNext Article