Een astronauten kinderfeestje, dé ideeën en tips!

space thema


Dus, jouw kleintje is dol op alles wat met de ruimte te maken heeft en heeft nu gevraagd om een astronauten kinderfeestje? Maar je hebt geen idee waar je beginnen moet? Geen zorgen, we helpen je op weg om een top feestje voor je kind te organiseren. Van een astronauten uitnodiging tot een planeten bingo, we hebben heel veel ideeën om je te helpen dat space themafeestje tot leven te laten komen. Lees verder om onze tips, ideeën en complete astronauten kinderfeestje printables te ontdekken!

Uitnodiging astronauten kinderfeestje

ruimtevaart kinderfeestje

Om te beginnen bepaal je samen met je kind hoeveel gasten jullie willen uitnodigen voor het astronauten kinderfeestje. Laten we eerlijk wezen, wanneer je een kinderfeestje thuis viert, zijn er grenzen aan het aantal gasten. Wat die grenzen zijn, bepaal jezelf. Maak samen met de jarige job een gastenlijstje en ga dan op zoek naar de uitnodiging. Een uitnodiging in thema, in dit geval dus het astronauten thema, is wel zo leuk. Je kunt een kant en klare astronauten uitnodiging bestellen, maar er zit ook een uitnodiging in ons astronauten kinderfeestje pakket.

Versiering voor een kinderfeestje in ruimte thema

Het versieren van een kinderfeestje in het ruimte thema is niet zo heel ingewikkeld. Belangrijk is om de ruimte een beetje donker te maken en wat leuk is, is om aan de slag te gaan met glow in the dark. Een andere tip is je kerstverlichting erbij pakken!

Raketten, planeten en ufo’s

Raketten, planeten en ufo’s kunnen natuurlijk ook niet ontbreken aan de decoratie van een astronauten kinderfeestje. Een leuk idee is om een raket van een grote kartonnen doos te maken en deze als versiering neer te zetten. Hoewel dat natuurlijk ook als speel object gebruikt gaat worden tijdens zo’n kinderfeestje. Heb je geen creatieve vingers, dan kun je zo’n raket ook gewoon bestellen.

Space kinderfeestje slingers en balonnen

Je kunt natuurlijk opzoek gaan naar galaxy slingers en ballonnen. Denk aan zwart, goed en vooral lekker veel metallic. Bij Xenos hebben ze een mooi assortiment en anders kun je bij HEMA terecht voor ballonnen. Met deze ballonnen kom je al een heel eind in de space sfeer. Als extraatje op de ballonnen, vond ik dit wel een heel leuk idee:

ALIEN BALLONNEN

Deze ballonnen kun je super simpel zelf maken door de ogen van de aliens uit papier te knippen en op de ballonnen te plakken.

Space foto booth

Geen feestje zonder foto booth! Daar heb je natuurlijk leuke space props voor nodig. Onze foto booth printables kun je daar prima voor gebruiken!

kinderfeestje

Astronauten eten en drinken

Ik zal niet adviseren om astronauten voedsel op tafel te zetten tijdens het kinderfeestje. Maar de traktaties in het astronauten thema te gieten is natuurlijk wel heel leuk. Daar kun je onze printables goed voor gebruiken. We hebben een etiket voor een waterflesje ontworpen. Een cake popper en een cake wrap.

Ik zeg altijd, je moet niet te moeilijk denken. Astronauten traktaties zijn dan ook heel simpel te maken wanneer je het in een raket vorm maakt. Je kunt praktisch alles op een satéprikker rijgen en er een raket van maken.

astronauten kinderfeestje

Verder trakteer je uiteraard een raketje tijdens het kinderfeestje.

Creatieve astronauten activiteiten

Jet pack maken

Wat kinderen superleuk vinden om te maken, maar vooral om te dragen is een jet pack. Deze is heel gemakkelijk te maken met twee frisdrank flessen, wat ducttape en papier voor de vlammen.

kinderfeestje astronaut

Astronaut trekpop

Iets simpeler, maar prima activiteit voor tussendoor, is het maken van een astronaut trekpop. Met onze printable is het echt een appeltje eitje. Je moet alleen zelf nog even zorgen voor de splitpennen.

kinderfeestje

Raketjes knutselen

Nog een leuk knutselwerkje die niet al te ingewikkeld is voor tijdens een kinderfeestje, is het maken van raketten van lege wc rollen. Ook hiervoor hoef je alleen maar onze printable te hebben én natuurlijk lege wc rollen!

Astronauten spelletjes voor buiten

En dan het onderdeel waar veel ouders tegenaan lopen tijdens het organiseren van een kinderfeestje. Hoe ga je de kinderen vermaken? Het liefste vier je het kinderfeestje grotendeels buiten, ik bedoel hallo herrie. Het is dan ook altijd te hopen dat het mooi weer is tijdens het kinderfeestje. Hier een paar ideeën voor astronauten spelletjes die je buiten kunt spelen.

Stenen zoeken

Dit is een activiteit waar je je een beetje op moet voorbereiden. Je hebt namelijk geschilderde stenen nodig.

kinderfeestje

Schilder een aantal stenen zilver of een andere toffe metallic kleur en geef ze eventueel een nummer. Je verstopt buiten de stenen en je laat de kinderen binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk stenen (die natuurlijk uit de ruimte gevallen zijn) zoeken. Wie heeft de meeste ruimtestenen gevonden?

Tip: wanneer je dit spelletje binnen speelt, gebruik dan glow in the dark verf!

Blik gooien

Vraag iedereen om je heen om knakworsten te eten voordat het kinderfeestje begint. Deze blikjes kun je namelijk gebruiken voor een potje ouderwets blik gooien tijdens het astronauten kinderfeestje.

kinderfeestje

Frisbeeën

Zweven door de lucht is wel een beetje het thema van het feest, dus een potje frisbeeën kan niet ontbreken op een space kinderfeestje.

Planeet hoppen (parcours)

Ken je het apenkooien van vroeger nog? Kinderen zijn dol op een parcours! Als buiten spelletje tijdens een astronauten feestje noem je het gewoon planeet hoppen en hoppa, je hebt weer een activiteit! Gebruik hoelahoeps, ballen en alles waar kinderen overheen, onderdoor en dwars doorheen kunnen klauteren. Laat kinderen lekker spelen en dan heb jij even tijd voor een bakkie koffie.

Grijp de planeet

Dit is een soort stoelendans, maar dan anders. Je hebt een aantal ballen nodig, (als je het binnen speelt kies dan voor ballonnen) altijd één bal minder dan het aantal speler. Je laat de kinderen met de ballen (planeten) spelen, maar ze mogen ze niet vasthouden. Dus overgooien of schieten mag wel. Zet de muziek aan en op het moment jij de muziek stop zet, moet je een planeet in handen hebben. Zo niet, dan ben je af. Zo ga je door tot er één speler overblijft.

Spelletjes met planeten

Soms zit het weer niet mee voor de spelletjes buiten of misschien wil je het kinderfeestje ook een deel binnen vieren. Het kan allemaal wanneer je een partijtje thuis viert. Het is in ieder geval een goed idee om voorbereid te zijn en er rekening mee te houden dat er ook binnen spelletjes gespeeld kunnen worden. Het is leuk als de spelletjes binnen een link hebben naar de planeten.

Planeten quiz

Zo kun je bijvoorbeeld een planeten quiz voorbereiden. Je zoekt op internet naar feitjes en weetje over de planeten. Uiteraard moeten de vragen wel passen bij de leeftijd van de gasten.

Planeten bingo

En wat ook altijd een hit is tijdens een kinderfeestje, is een potje bingo! Haal wat prijsjes in huis en gebruik onze planeten bingo printable voor een geheel in astronauten thema spel.

ruimtevaart

Astronauten diploma

Een astronauten kinderfeestje is pas helemaal geslaagd, wanneer de kinderen naar huis gaan met een heuze astronauten diploma in hun goodiebag. Ook hiervoor hebben we je op je wenken bediend met een kant en klare print van een astronauten diploma die je zelf kunt invullen.

ruimtevaart kinderfeestje

Heb jij nog goede tips en ideeën voor een ruimte thema feestje? Laat het ons gerust weten!

Previous ArticleNext Article