Een LEGO Friends kinderfeestje geven

Lego friends verjaardag slinger

Het gekke is dat ik heel veel kinderfeestjes thema’s voor jongens bedenken kan. En voor meisjes kom ik vaak niet verder dan prinsessen. Met een uitschieter naar een specifieke Disney prinses. Maar toen ik mijn dochter om inspiratie voor een partijtje vroeg, kwam zij met het idee een LEGO Friends kinderfeestje.

Wellicht is een LEGO Friends kinderfeestje organiseren ook niet helemaal passend bij de kleuterleeftijd. Maar voor meiden van zeven, acht of negen jaar is het LEGO Friends een superleuk feest thema. 

Lego Friends feestje organiseren

Om een geslaagd Lego Friends feestje te organiseren, ga je eerst ideeën en decoratie verzamelen. Mijn dochter heeft inmiddels zoveel van Lego Friends, dat ze een balzaal ermee kan decoreren. Heeft jouw dochter nog niet zoveel Lego Friends in huis, dan is dat natuurlijk een perfect verjaardagscadeau om te vragen en te geven.

lego friends verjaardag cadeau

Bestel hier gemakkelijk een Lego Friends pakket in verschillende prijscategorieën >>

Lego Friends uitnodiging

Uiteraard heb je een uitnodiging in Lego Friends stijl nodig. Deze maken we zelf. Ten eerste omdat het heel simpel is om zelf een uitnodiging te maken. Ten tweede omdat je dan de uitnodiging helemaal in Lego Friends stijl kan maken, zoals je het zelf wil. Hier een paar ideeën voor een Lego Friends uitnodiging.

lego friends partijtje uitnodiging
lego friends uitnodiging

Lego Friends feestartikelen

TIP: voor het ophangen van slingers zonder punaises en andere ongein in je muur op plafond, gebruik je HangIt ophangsysteem of de Clenchy Slingerklemmen!

Een compleet Lego Friends feestpakket heb ik niet kunnen vinden. Je zult dus zelf creatief aan de gang moeten gaan voor de Lego Friends verjaardag versiering. Typische Lego Friends kleuren: roze, paars, (licht)groen en (licht)blauw. Deze kleuren kun je als basis van de decoratie nemen. Denk aan ballonnen en crêpe papier, waar je heel gemakkelijk slingers mee maken kunt. Hier een mooi en simpel voorbeeld van zelfgemaakte Lego Friends decoratie.

Lego Friends slinger

Verder kun je hele simpele slingers van Lego blokjes maken. Je hebt daarvoor een aantal vellen papier in de Lego Friends kleuren roze, paars, (licht)groen en (licht)blauw, nodig. Hier knip je rechthoeken, vierkanten en rondjes van. De rondjes plak je gelijkmatig net als op een legoblokje op de rechthoekige of vierkante vellen en zo maak je een slinger.

Heb je geen zin om te knippen en plakken? Dan print je ze gewoon uit! Mail me maar voor de printables.

Lego friends verjaardag slinger

Zie hier hoe we een Ninjago feestje gaven.

Lego Friends feesttafel

Om de feesttafel te versieren, kun je de Legoblokjes inzetten. Zo zet je alle rietjes, vorkjes, mesjes, enzovoorts in een zelf gemaakte Legobakje. Zie hier een voorbeeld van Pinterest.

Tip: dit kan je kind natuurlijk prima zelf bouwen! Zo betrek je hem of haar helemaal bij het organiseren van een Lego feestje.

Lego Friends traktatie zakjes

Op een feest moet er ook getrakteerd worden. Het leukste is om een Lego traktatie zelf te maken. Maar dat is natuurlijk wel even werk. Mocht je dat teveel werk vinden, dan kun je voor school kiezen voor Lego traktatie zakjes. Die zijn zo gevuld en blijf je toch in het Lego Friends thema.

Maar op het kinderfeestje zelf kom je niet weg met alleen maar Lego traktatie zakjes. Hier wat inspiratie voor Lego Friends traktatie om zelf te maken.

Lego Friends traktatie zelf maken

Tip: sla Smarties in! Deze dienen perfect voor de Lego dopjes op de traktaties. Zo kun je bijvoorbeeld rechthoekige koekjes bakken en daar de Smarties gelijkmatig indrukken. Of je plakt ze op iets anders eetbaars van rechthoekige of vierkante vorm.

De flesjes water moeten natuurlijk ook weer een geheel eigen etiket krijgen. Het is een simpele manier om de kinderen veel water te laten drinken en om de decoratie helemaal in stijl te krijgen. Hier een voorbeeld voor de waterfles etiket.

Lego Friends feestje

Maar de makkelijkste credits verdien je door de traktatie te serveren op Lego. Gebruik de grote onderplaat als dienblad. Bouw bakjes van Lego en doe daar de traktatie in. Bak cakejes en druk aan het einde een Legoblokje op het cakeje. Simpel en toch helemaal in het Lego Friends thema.

Lego Friends spelletjes

En dan hebben we natuurlijk nog het vermaak op het Lego Friends kinderfeestje. Want de kinderen moeten wel wat te doen hebben. Sowieso kunnen we de standaard kinderfeest spelletjes klaarzetten. Daarnaast is Lego Bingo altijd een groot succes! Bij artsyfartsymama.com vond ik een gratis printable voor Lego Friends Bingo. Op haar site lees je ook hoe je de Lego Friends Bingo precies speelt.

Tip: je kunt voor een kinderfeestje Lego steentjes huren! Hoe handig is dat!?

Lego Friends speurtocht

Verder zou je een Lego Friends speurtocht kunnen uitzetten. Manieren om dit te doen:

In huis: verstop de meiden van Lego Friends door je huis. Plaats bij elk poppetje een aanwijzing om de volgende te kunnen vinden. Wanneer alle vriendinnen weer samen zijn, krijgen ze een traktatie.

Buiten: een fotospeurtocht. Dit heeft wel wat voorbereiding nodig. Je maakt van tevoren foto’s van de omgeving waar je de speurtocht uitzet. Maak wel een beetje gedetailleerde foto’s om het moeilijk te maken. Leuk is om een Lego Friends poppetje op elke foto te zetten, ivm. met het Lego thema. Laat de kinderen zo de foto’s volgen.

Ook een leuk feest idee voor meisjes: zeemeermin zwemmen!

Heb jij nog aanvullende ideeën voor een Lego Friends Feestje? Schroom niet om ze te delen, zodat het draaiboek voor dit Lego parijtje compleet wordt.


Een LEGO Friends kinderfeestje geven
Previous ArticleNext Article