Minecraft taart zelf maken?

zelf maken minecraft taart

Mijn zoon was onlangs jarig. En ondanks we het niet uitgebreid konden vieren, hebben we er toch een feestje van gemaakt. Een Minecraft feestje was zijn wens. Aangezien ik graag zijn wensen in vervulling laat komen, heb ik een getracht een Minecraft taart zelf te maken. Het zag er op Pinterest allemaal zo makkelijk uit, maar ik kan je vertellen, zo’n taart zelf maken ging niet zonder slag of stoot. En ik zal het maar meteen verklappen, het eindigde met een Minecraft taart bestellen. 

Maar ik zal je met deze Minecraft taarten van Pinterest laten zien dat het helemaal niet zo’n gek idee was om de taart zelf te maken. Zeg nou zelf, dit ziet er toch vrij simpel uit? Kunstwerkjes van taarten, dat wel. Maar Minecraft is recht toe, recht aan, blokken dus. Dat moet ik toch wel kunnen?

Minecraft taart ideeën

Bij deze Minecraft taart gaat het er vooral om dat je een vierkante cake kunt bakken. Het marsepein of fondant, net wat je fijner vindt werken, is voor deze taart natuurlijk een makkie! Zelf stuitte ik bij deze taart op het probleem dan ik geen vierkante cake kon bakken, simpelweg doordat ik geen vierkante bakblik in huis had. Wellicht geen overbodige luxe om in huis te halen, wanneer je het idee in je hoofd haalt om zelf een Minecraft taart te bakken.

Vierkante taart

Een ronde Minecraft taart

Kijk, ronde bakblikken heb ik wel in huis! Een ronde Minecraft taart heeft dus een grotere kans van slagen. Maar even serieus, hoe krijg ik überhaupt zo mooi dat fondant om de cake heen?

TNT taart

TNT past natuurlijk ook helemaal in het Minecraft thema, hoe tof is deze taart? Alleen stuit ik weer op hetzelfde probleem, hoe krijg ik de fondant zo netjes om de cake heen. O ja, en een vierkante taart ging ‘em ook niet worden..

Minecraft vs roosjes

Weer terug naar rond dus. Dit keer met groene roosjes van botercreme. Dat moet toch te doen zijn? Uhm, ooit geprobeerd om roosjes zo gelijkmatig te krijgen? Ik heb één keer een poging gedaan, maar zonder succes! Wat met deze Minecraft taart wel moet lukken, is het uitprinten van de Minecraft figuren… Want waarom moeilijk doen, als je het ook gewoon kunt printen?

Onhaalbaar, maar zo tof

Ja, ik weet het! Ik heb geen vierkante bakblikken en zo langzaam maar zeker wordt het me duidelijk dat ik het maken van een Minecraft taart beter aan de professionals kan overlaten. Maar hier toch nog wat inspiratie, want hier wordt de kleine gamer toch heel blij van?

Oké, dit was de laatste. Zoals ik al zei, ik heb het maken van een Minecraft taart aan de professionals overgelaten. Wanneer je denkt, zo’n Minecraft taart kun je toch makkelijk zelf maken? Bedenk dan ook dat je zo’m Minecraft taart ook heel makkelijk zelf kunt bestellen.


zelf taart minecraft

Afbeelding: Shutterstock / AnjelikaGr

Previous ArticleNext Article