Dit is een origineel kerstcadeau: een ster!

ster cadeau geven

Het is alweer een aantal jaren geleden dat we tijdens een vakantie in Frankrijk, midden in de nacht op een open veld, vallende sterren aan het kijken waren. De kinderen vonden dat zoiets magisch! En dat was het ook. We hadden toen ook een app op onze telefoon gezet, waarmee we de sterren en sterrenbeelden konden vinden. Tot op de dag van vandaag hebben we het nog over die nacht dat we sterren gingen kijken. En we werpen ook regelmatig nog een blik naar de hemel. “Kijk, daar straalt over-oma”, riep mijn jongste laatst nog… 

Een ster cadeau

Dat mijn kinderen ‘iets’ hebben met de sterrenhemel, is me inmiddels wel duidelijk. Toen het idee van een ster cadeau geven onlangs voorbij kwam, dacht ik ‘dat is nou echt wat voor mijn kids’. Want wie wil er nou geen eigen ster? Ik vond het in ieder geval wel een origineel cadeau om te geven met kerst. En dan natuurlijk het liefste een ster die we tijdens deze kerstdagen ook samen kunnen bekijken. Bij Online Star Register kun je dat allemaal regelen.

Een ster benoemen

Nu vraag je je misschien af, hoe werkt dat dan? Zo’n ster cadeau geven… Eigenlijk is het heel simpel. In een paar stappen kun je online een ster registeren die op jouw opgegeven naam komt te staan in het Online Star Register. Je kunt tijdens het registreren kiezen voor een gelegenheid, ik vond kerst dus wel een mooie. Ook kies je voor de constellatie, in het geval van een kerstcadeau is het dan ook wel zo leuk dat de ster tijdens de kerst te zien is. Verder kies je natuurlijk voor een sternaam en een sterdatum en kun je een persoonlijk berichtje achterlaten. Na een paar dagen ontvang je het cadeaupakket met sterrencertificaat in huis.

ster cadeau

De kerstster

Ik kan niet wachten om dit originele kerstcadeau aan mijn kinderen te geven. Voor de emotionele lading heb ik de sterdatum op de geboorte dag van over-oma gezet. Zij die nu als ster in de hemel staat te stralen. In het cadeaupakket zit naast een sterrencertificaat ook een draaibare sterrenkaart. Met de sterrenkaart kun je je eigen ster terugvinden, maar persoonlijk gebruik ik liever de app die bij dit cadeau hoort, de OSR Star Finder app. Deze app kun je gratis downloaden en met de unieke OSR code kun je heel gemakkelijk je ster vinden. Wij staan op kerstavond dus met onze telefoon gericht naar de hemel, op zoek naar onze (kerst)ster.

kerstster app

app ster

Ook een ster cadeau geven?

Wij ontvingen het OSR (kerst)cadeaupakket. In dit pakket ontvang je naast de sterrencertificaat en draaibare sterrenkaart, een brief met het sterrenbeeld, de coördinaat en verdere informatie. Een OSR code uitlegblad met speciale Glow in the Dark sticker en persoonlijk kaartje. Wat ook nog wel even leuk is om te vermelden, dat er een speciale online pagina is gemaakt met alle info over de gepersonaliseerde ster. De ’tour’ door het heelal is hier ook een aanrader.

ster cadeau online

Hopelijk zullen mijn kinderen net zo enthousiast zijn over dit kerstcadeau als ik, ze verdienen het namelijk om zich speciaal te voelen met hun eigen ster!

Previous ArticleNext Article