Wanneer een moeder te laat op haar werk aankomt

mama zijn

Wanneer een moeder te laat komt op haar werk, dan komt dat niet doordat ze zich verslapen heeft en al helemaal niet doordat ze te vaak op de snoozeknop heeft gedrukt. Wanneer een moeder te laat op haar werk komt, betekent dat niet dat ze niet om haar werk geeft of omdat ze zich niet wil inzetten. Het is ook geen gebrek aan ambitie of loyaliteit. 

Wanneer een moeder  te laat op haar werk is, komt dat omdat haar dag lang geleden is begonnen. Het begon al in de vroege uurtjes van de ochtend, toen de baby begon te huilen of toen de peuter veeleisend naast haar stond.

Ze heeft er al een halve dag opzitten, kinderen gevoed, luiers verschoon, kinderen klaar gemaakt voor een nieuwe dag. Ze heeft de peuter drie keer opnieuw moeten aankleden, de vloer moeten dweilen door drinken dat werd gemorst. Ze heeft discussies gevoerd, geholpen met ‘vergeten’ huiswerk maken.

Ze is geduldig geweest, ze heeft geschreeuwd, ze heeft zich wanhopig gevoeld en tussen dat alles door, misschien zelfs een beetje genoten.

Ze heeft kinderen afgezet bij de opvang of school. Oh ja, ze heeft geprobeerd om zichzelf ook nog een beetje presenteerbaar te maken.

Nu hoor ik je denken, waar is de vader in dit verhaal? Die was er niet.

Nu hoor ik je denken, iedere werknemer moet gewoon op tijd zijn, moeder zijn is geen excuus. Dat klopt.

Wanneer een moeder te laat aankomt op haar werk, heeft ze waarschijnlijk nog geen slok koffie op. Dus wees een beetje mild. Toon wat genade. Morgen is ze weer op tijd.


Afbeelding: Shutterstock / Jelena Stanojkovic

Previous ArticleNext Article