De populairste genderneutrale namen

baby namen unisex

Het wordt steeds populairder om genderneutraal op te voeden. En bij een genderneutrale opvoeding hoort natuurlijk een genderneutrale naam! Een naam die je zowel aan een jongen als aan een meisje geven kunt. Kasper van de website Names I Like maakte een top-10 lijstje met populaire genderneutrale namen. 

  1. Sam
  2. Isa
  3. Bo
  4. Quinn
  5. Dani
  6. Juul
  7. Charlie
  8. Robin
  9. Jip
  10. Beau

Nog meer leuke uniseks opties

Mocht dé gender neutrale naam voor je baby niet tussen de bovenstaande top 10 zitten, dan heb ik hier nog een aantal leuke genderneutrale opties voor je:

Riley

Riley is een zeer populaire genderneutrale naam in de Verenigde Staten, maar ook hier in Nederland wordt de naam steeds populairder. Persoonlijk ken ik inmiddels al een jongen én een meisje die deze naam dragen. De naam wordt dus zowel aan jongens als aan meisjes gegeven, toch wordt de naam volgens de statistieken het meeste aan jongens gegeven.

Eden

Eden is een prachtige naam! Ook bij deze ken ik zowel een jongen als meisje die deze naam draagt. Hoewel ik bij de jongen twijfel of je het ook zo schrijft. Het kan namelijk ook op de Engelse manier: Aiden. Eden is van oorsprong een Hebreeuwse naam. Je weet wel, het hof van Eden… De betekenis is dan ook niet heel verrassend: paradijs.

Kaya

Volgens de ene website is Kaya een Indianen meisjesnaam. En volgens de andere is de naam afgeleid van Kaja, een Zweedse uniseks naam. Over de betekenis valt dan ook te twisten, want je kunt er de betekenis ‘rein, schoon en zuiver’ aanhangen. Maar ‘gevierd, lang verwacht kind’, klinkt ook wel mooi. Hoe dan ook, deze naam is zeker een leuke uniseks optie.

Guus

De oer-Hollandse namen maken een opmars! Een leuke genderneutrale optie is Guus, ook wel Guusje. Ik vind het een stevige en toch ook liefelijke naam. De betekenis van Guus kan dan ook stevig overkomen: ‘aanbeden, verheven’ en ook wel ‘bekende gast’.

René

Of Renee, dit is een naam die al járen aan zowel jongens als meisjes gevend wordt. Ik ben er door de jaren heen dan ook meerdere tegengekomen en tot op de dag van vandaag blijft het een populaire genderneutrale naam. Er is wel één ding dat opvalt: jongens dragen vaak de naam René en meisjes vaker Renee.

Jordan

Ook Jordan is een populaire genderneutrale naam in de Verenigde Staten, welke in Nederland steeds vaker voorkomt. Ik vind het een stoere en tijdloze naam.

Ruby

Ruby, wat natuurlijk Robijn betekent (prachtig) is in Nederland misschien meer een meisjesnaam, maar internationaal gezien is Ruby een perfecte genderneutrale naam.

Rowan

Rowanne of Roan, ik ben ze beide tegengekomen en hier is dan de naam in genderneutrale versie: Rowan. Mocht je een roodharige baren dan is deze betekenis uitstekend: kleine met de rode haren. En anders hecht je gewoon waarde aan de betekenis ‘van de lijsterbes boom’, ook leuk!

Mocht je nu nog steeds niks gevonden hebben, dan kun je misschien nog even een kijkje nemen tussen deze, uhm, nogal bijzondere dubbele namen. Of doe de test op de website van Kasper: www.namesilike.com


generneutrale namen

Afbeelding: Shutterstock /Prostock-studio

Previous ArticleNext Article