Vliegen naar Turkije, denk aan je visum!

Het is inmiddels zo’n zes jaar geleden. We vlogen met drie kinderen onder de vier jaar naar Turkije. Wat waren de tijden anders toen. De vakantie boekten we bij een stenen reisbureau en we checkten een dubbele kinderwagen als bagage in. En e-visums.nl bestond nog niet. Vliegen met drie kleine kinderen naar Turkije, het was een hele uitdaging. Maar de grootste uitdaging kwam toen we geland waren. Want daar stonden we dan met drie kinderen op het Turkse vliegveld. Zonder kinderwagen, want deze was nog ingecheckt. Twee kleintjes die niet of amper konden lopen. En een slapende kleuter. We sloten ons achteraan in de rij voor een visum, welke we voor een tientje dienden te kopen. 

Voor Turkije heb je een visum nodig

Want voor Turkije heb je een visum nodig. Maar tegenwoordig gaat dat een stuk gemakkelijker dan een aantal jaren geleden. Nu kun je namelijk voor vertrek een e-visum voor Turkije aanvragen. En dat is online zo gebeurd. Wat kost een visum voor Turkije en hoe werkt het aanvragen van een visum? Deze info vind je in dit artikel in samenwerking met e-visums.nl.

Hoe vraag je een visum voor Turkije aan?

Je hoeft dus niet langer meer met jengelende kinderen in een rij te staan om een visum aan te vragen. Een visum voor Turkije vraag je heel simpel online aan. Zorg dat je alle paspoorten bij de hand hebt. Ook die van je kinderen, want ook voor hen dien je apart een visum aan te vragen.

Tip: het paspoort dient bij aankomst in Turkije minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Online je gegevens invullen voor een e-visum

Weet je nog? Het papiertje dat je voorheen in het vliegtuig ontving? Dit formuliertje diende je in het vliegtuig in te vullen als aanvraag voor je visum. En nog voor de landing was je het alweer kwijt, omdat je dochter het te pakken had gekregen en op probeerde te eten! Dat papiertje invullen, dat doe je nu online. De aanvraag kost je zelf zo’n 5 minuten. Vervolgens neemt e-visums.nl je aanvraag in behandeling. En als alles klopt, heb je binnen 12 uur je e-visum.

Tip: doe dit dus wel ruim op tijd. Een spoedaanvraag doen kost je extra geld.

Wat kost een visum voor Turkije?

Ook dat tientje is verleden tijd. Een visum voor Turkije kost je €24,95 per persoon via e-visums.nl. Deze kun je wel heel gemakkelijk betalen met iDEAL of door een overboeking. Je hebt dus geen creditcard nodig voor het aanvragen van een visum voor Turkije.

Vergeet je visum niet!

Wanneer de aanvraag goed is gegaan en alle gegevens kloppen, print je de visums uit. Leg de visums vervolgens bij je reisdocumenten. Ik herhaal, leg de visums bij je reisdocumenten. En zorg dat de kinderen er niet bij kunnen. Want je weet hoe het gaat tijdens het inpakken voor de vakantie. Overal waar jij aan het inpakken bent, pakken de kinderen weer iets uit. Zonder bikini kun je nog wel aankomen op je bestemming. Maar zonder visum kom je Turkije niet in.

Gewoon doen!

Met drie kinderen onder de vier jaar naar Turkije? Gewoon doen! Wanneer je alles van te voren goed regelt, is Turkije een heerlijk land om met kleine kinderen naartoe te reizen.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article