De leukste tweelingnamen voor jongens én meisjes

namen voor tweeling

Hoera! Je bent zwanger van een tweeling. Maar wacht eens even, een tweeling betekent alles dubbel. Dus ook twee namen. Als je één naam bedenken al een hele opgave vindt, dan zal het bedenken van twee namen voor je tweeling wel héél lastig worden. Nu moet je in plaats van één favoriete naam, twee namen bedenken die je even leuk vindt. En dat niet alleen, het is ook fijn als de namen een beetje vloeiend je strot uitkomen. Kortom, dat wordt een hele puzzel om twee namen te bedenken voor je tweeling. Maar we hebben ook goed nieuws! Wij doen namelijk een poging om je te helpen met het verzinnen van leuke namen combinaties. 

Tweelingnamen voor meisjes

Elianne en Emma: stijlvol en klassiek. Elianne en Emma geven je misschien een ietwat ouderwets gevoel, maar tegelijkertijd zullen de namen toch ook fris en modern aanvoelen.

Stella en Cato: kort, lief en bekt lekker. Deze twee vintage namen zijn alles behalve stoffig en antiek. Ik zou het eerder gooien op stoer en pittig.

Olivia en Riley: twee Amerikaanse meisjesnamen die de afgelopen jaren zijn overgewaaid. Een stijlvolle namen combinatie voor een tweeling.

Noor en Tess:  twee populaire namen van dit moment. Ze staan beide in de top tien, Tess weet zelfs de eerste plaats te pakken. Twee populaire meisjesnamen dus, die ook nog eens heel goed bij elkaar passen.

Lieke en Saar: oer-Hollands! Ga je voor Hollands glorie, kies dan voor twee oer-Hollandse meisjesnamen voor je tweeling. Lieke en Saar passen wat dat betreft perfect bij elkaar.

Ruby en Maud: twee meisjesnamen waar de eigenwijsheid vanaf straalt.

Roxanne en Lauren: we stappen even van het kort en krachtig af en dan komen we bij de sierlijke namen. Namen die overigens heel goed af te korten zijn, voor als je je tweeling in één keer wil roepen. Rox en Lau, wat nog steeds prima klinkt.

Charlotte en Jasmijn: deze twee namen combineren ook al zo sierlijk. Ook deze twee stijlvolle meisjesnamen zijn klassiek en toch ook modern. Alleen wordt afkorten niet echt een succes.

Iris en Roos: en we sluiten de tweelingnamen voor meisjes af met twee prachtige bloemennamen voor je tweeling.

Tweelingnamen voor jongens

Bram en Siem: ook bij een jongens tweeling kun je voor Hollands glorie gaan. Dit zijn twee oer-Hollandse jongensnamen die populair zijn, maar nog niet zo veel voorkomen als Daan (welke overigens heel goed één van de twee namen kan vervangen).

Joep en Sep: oer-Hollands next level.

Benjamin en Thomas:  Met deze twee namen kun je eigenlijk gewoon niet de fout in gaan. Voluit zijn ze sierlijk en stijlvol, maar de afkortingen klinken ook gewoon heel goed. Ben, Benji, Thom, kortom lekker veelzijdig!

Killian en Jack: Als je namen zoekt die net buiten de gebaande paden liggen, hoef je niet verder te zoeken! Deze twee jongensnamen komen geen van beide voor in de top 100 lijst van meest populaire jongensnamen en zijn toch een hele toffe combi!

Reinoud en Ruben: Twee namen met dezelfde voorletter, het is een keuze die je maakt maar meestal combineert het wel lekker. Reinoud en Ruben zijn tijdloos, maar voelen toch opmerkelijk nieuw aan.

Levi en Jaxx: zoek je het toch iets meer in de stoere en vlotte namen hoek, dan zijn jongensnamen met maximaal 4 letters een optie.

Mason en Daley: ook Amerikaanse jongensnamen waaien over. Namen als Liam en Olivier zie je hier zelfs in de top 10 terugkomen. Mason en Daley us een mooie combinatie voor tweelingbroers.

deze zacht klinkende jongensnamen hebben iets teders en liefs. Wat ons betreft een perfecte keuze voor twee kersverse babyjongens.

Tweelingnamen voor een jongen en meisje

Mila en Joey: Twee stoere en vlotte namen voor een tweeling.

Isabella en Quinn: Als je kiest voor een wat langere meisjesnaam, is het leuk om daar een wat kortere en toffe jongensnaam tegenover te zetten.

Christopher en Lara: Datzelfde geldt ook voor een langere jongensnaam. Ook dan bekt het wat vlotter om er een korte meisjesnaam bij te bedenken.

Lucas en Loïs: Ook bij een jongen en meisje kun je twee namen met dezelfde voorletter kiezen. Je moet alleen wel oppassen dat het geen  ‘Sjors en Sjimmie’ gevoel geeft.

Matteo en Amy: En als laatste leuke tweelingnamen combinatie hebben we gekozen voor Matteo en Amy. Geen 13 in dozijn, maar beide uniek, net als je tweeling.

Wil je je tweeling genderneutraal opvoeden? Kijk dan hier eens voor de leukste genderneutrale babynamen.


babynamen tweeling

Afbeelding: Shutterstock / leyla gursakarya

Previous ArticleNext Article