Een speelse maar stijlvolle kinderkamer inrichten

inrichten

De kinderkamer is een plek in huis waar veel tijd wordt doorgebracht door de kinderen.  Ze slapen, spelen en maken huiswerk in hun kamer en dus is het wel zo prettig als die ruimte ingericht is naar hun eigen wensen en smaak. En wat is het toch heerlijk om te verdwalen in de wereld van inrichten. Want wanneer die smaak speels, maar toch stijlvol is, kun je helemaal losgaan op kleuren, texturen en prints. 

Stijlvol, praktisch, leuk, gezellig en comfortabel, dit zijn onze ideeën voor het inrichten van een kinderkamer, van peuter tot tiener en alle leeftijden daartussenin.

Speelse en persoonlijke touch toevoegen

Wanneer je voor de eerste keer een babykamer gaat inrichten, kom je misschien al snel op roze of blauw uit. Persoonlijk vinden wij dat verre van stijlvol, maar juist veel te makkelijk. Wat op dit moment trendy is, is een kinderkamer met veel zwart / wit tinten met eventueel een toefje goud. Het grote voordeel van zwart / wit, is dat het genderneutraal is. Je kunt het dus zowel voor een jongenskamer als een meisjeskamer gebruiken. Een wat speelse en persoonlijke touch toevoegen gaat heel gemakkelijk. Je hoeft alleen maar wat accessoires en eye-catchers toe te voegen en je hebt een ontzettend stijlvolle kinderkamer.

Maak het lekker bont

Zijn steriele witte muren in een kinderkamer een goed idee? Dat is zeker niet voor ieder kind weggelegd! We hebben het hier over een kinderkamer waar óók gespeeld wordt. Voor een speelse maar stijlvolle kinderkamer kun je het ook (juist!) lekker bont maken. Met pip behang zit je helemaal goed voor een bonte kinderkamer. Pip Studio staat natuurlijk bekend om zijn vrolijke, botanische designs in de meest prachtige kleuren! Kortom, perfect voor de kinderkamer.

stijlvol kinderkamer

Voeg iets volwassens toe

Dat het een kinderkamer is, wil niet zeggen dat je er geen volwassen stijl aan kunt geven. Een leuk idee is bijvoorbeeld om foto’s van babydieren in een kinderkamer te hangen. Het is precies de juiste hoeveelheid schattigheid, terwijl het toch een beetje volwassen aanvoelt. Of wat dacht je van een mooi gekleurd Perzisch tapijt als speelkleed? Dat is pas echt super stijlvol in een kinderkamer.

Creëer een stijl waar iedereen blij van wordt

Of het nu speels, rustgevend, stijlvol of praktisch is, zorg ervoor dat de kinderkamer van je kleintje jullie allebei gelukkig maakt. Als dat een eenvoudige, lichte, maar vrolijke kinderkamer is, is dat natuurlijk helemaal fantastisch. Maar misschien zit jij continu te stressen bij witte muren, dan kun je beter kiezen voor een bonte kinderkamer. Denk hier voordat je gaat inrichten goed over na. En soms moet je een beetje water bij de wijn doen om samen tot een compromis te komen en een stijl te vinden waar iedereen blij van wordt.


Afbeelding: Shutterstock / Photographee.eu

Previous ArticleNext Article