Schijt moment

Moeders praten veel over dat ze soms even “me-time” willen. Het momentje voor jezelf. Iedereen wil soms even een moment hebben voor zichzelf. Ik wil dat natuurlijk ook af en toe. Maar weet je, ik vraag echt niet om een libelle dag of een hele dag naar de beauty farm. Er zijn gewoon 2 momenten op een dag dat ik heel even een moment voor mezelf wil!! 

En dat is als ik ’s ochtends vroeg onder de douche sta. Dan sta ik net een beetje wakker te worden, als ik opeens een koude de windvlaag voel. En ja hoor, daar gaat de deur open en zie ik een klein koppie om de hoek van de deur. “Hallo mama”, en op dat moment denk ik vaak: “Waarom ben ik nu weer vergeten de deur op slot te doen?!”. “Ik moet een hele grote poep doen, mama.” Met tegenzin ga ik onder de douche vandaan om hem op de wc te zetten. Daarna duik ik nog snel onder de douche om weer warm te worden. Echt genieten is het niet meer in de stank. En vervolgens mag ik er weer uit om zijn kont af te vegen. Lang leve, mijn me-moment!
Helaas is het slot van de deur niet altijd de oplossing. Want doe ik de deur wel op slot, dan hoor ik weer luid gebons op de deur en zie de krik op en neer gaan. “Mama!!! Ik moet zo nodig plassen!”

Andersom is het ook wel eens het geval. Dat is namelijke het volgende moment dat ik heel even niet gestoord wil worden. Wanneer ik zelf even op de wc zit. Mocht het net altijd zo zijn, dat er op dat moment net een van de hoofden wordt ingeslagen of dat ik luid gebrul hoor. Dan haast ik me van de de wc om polshoogte te nemen. Wie heeft er bloed? Wiens tanden zijn eruit geslagen? Maar negen van de tien keer, ligt alleen het hoofdje van het lego poppetje eraf en krijgt hij die er niet meer op. Heb ik daarvoor mijn me-moment afgebroken?!
Maar ik heb de oplossing! Volgende week komt mijn nieuwe aanschaf binnen! Voor mijn me-time!

roze dixie

Previous ArticleNext Article
Hoi, ik ben Mieke. Ik ben getrouwd en ik heb 3 jongens. Ik ben vorig jaar gestopt met werken in het onderwijs. Omdat mijn man vaak in het buitenland zit, vond ik het werk en 3 kinderen best druk. Nu ben ik thuis voor de kinderen. Dit geeft rust in het gezin. Maar soms denk ik: "Waar is hier de nooduitgang?". Dan mis ik de afwisseling, collega's en voldoening om iets voor mezelf te hebben. De jongste gaat bijna naar school. Tot die tijd ga ik van deze vrije tijd genieten. Want deze tijd komt niet meer terug!

1 Comment

  1. Hahaha geweldig! Doe mij er ook zo een! Ik herken mezelf zo in jouw verhaal, gewoon die frustratie van jeetje mag ik niet eens ff rustig poepen?