Mijn baby eet vers

Ik heb al eens eerder gemeld dat ik geen keukenprinses ben. Maar voor mijn baby sta ik graag in de keuken, want ik wil dat ze vers en gezond eet. Voor haar kook ik speciaal een aardappel en wat groente. Het is nog leuk ook, want ze eet het altijd met veel plezier op. Met een potje hoef ik ook echt niet aan te komen, want dan houdt ze haar lippen stevig op elkaar. Inmiddels is mijn baby bijna 10 maanden en wordt het ook wel een beetje tijd om de aardappel met groente iets uit te breiden.

Babyvoeding maken met een machine

Je kunt natuurlijk gewoon koken met potten pannen, maar er zijn ook speciale keukenmachines om de babyvoeding in te bereiden. De machines behouden vaak de vitamines en dienen voor het gemak, doordat ze ook kunnen pureren. Een populaire keukenmachine voor babyvoeding is de Babycook van Béaba, dit is een stoomkoker en blender in één, met de unieke mogelijkheid om met de pasta-rijstkoker pasta- of rijstgerechten te bereiden.

Verse babyvoeding recepten

Culinaire recepten zitten niet in mijn hoofd, die moet ik dus echt uit kookboekjes halen of op internet lezen. Bijvoorbeeld op de site van keukenkikker. Hier vind je leuke en lekkere recepten om vers te maken voor je kleintje. Bijvoorbeeld ‘zalm met worteltjes’. Ik was er zelf niet opgekomen! Maar ook leuke en handige weetjes vind je terug op deze site.

Een andere leuke website voor babyvoeding recepten is Smikkels.nl. Daar kun je sorteren op ingrediënten, categorie en op leeftijd. Zo kwam ik bijvoorbeeld, na het zoeken op champignons bij het recept ‘tartaar met champignons en erwtenmoes‘ terecht.

Tegenwoordig is de avocado ook niet meer weg te denken, avocado is namelijk ook zeer geschikt als babyhapje. Op Trendymommy.nl vind je een heel betoog over waarom avocado de meest voedende vrucht is en hoe je kunt beginnen met gepureerde avocado.

Zo nu en dan een potje geven aan je baby kan echt geen kwaad, tenminste als je baby een potje pikt. Want als je baby eenmaal aan verse hapjes gewend is, zal jouw baby ongetwijfeld ook stijf zijn lippen op elkaar houden. Verse babyvoeding maken is niet moeilijk, je moet alleen even de juiste recepten en de juiste benodigdheden hebben.

Previous ArticleNext Article