Eten is genieten – Eetkalender

Eetkalender 2017 helpen koken

Ligt het aan mij, of zien we in kookboekland een nieuwe hype opkomen. Kookboeken met boodschappenlijstjes om het ons nog makkelijker te maken. Ik ben helemaal voor weekmenu’s maken en één keer in de week boodschappen doen. Eén keer in de week denk ik na over wat voor lekkers ik allemaal ga eten komende week. Ik pak een heel aantal kookboeken erbij en probeer alles zo handig mogelijk te plannen. Rond 17.00 of 18.00 uur trek ik de koelkast open en vraag me oprecht af, wat eten we vandaag? Uiteraard kan ik dan alleen kiezen uit wat ik heb bedacht, maar ok.

Soms vergeet ik wat ik allemaal gepland heb, en gebruik dan spullen die ik eigenlijk nodig had bij een ander gerecht. 🙂 Sinds kort hou ik bij wat ik heb bedacht. Streep gerechten door als ik ze gemaakt heb, en weet wat ik allemaal nog kan maken. Dit allemaal doe ik in een gewone papieren agenda.

Francesca, reeds bekend van het kookboek ‘Mag ik nog een hapje’, heeft een agenda met weekmenu’s bedacht. Het idee van deze agenda is om inspiratie op te doen en er vooral mijn eigen draai aan te geven. Ik heb week 1 van haar eetkalender voorgeschoteld aan mijn gezin en niet alles viel in goede aarde. 

  • Ik heb gekeken of ik alle spullen al had die je standaard in je voorraad moet hebben. Check.
  • Ik heb een foto gemaakt van het boodschappenlijstje en heb die spullen gekocht. Check

Maandag

Courgette-omelet met spinazie en tomaat

eetkalender 2017

Dinsdag

Boerenkool met garnalen en puree

eetkalender 2017

Woensdag

Plaatpizza met rode kool en spekjes

eetkalender 2017

Donderdag

Kippenpoten met honing, soja en rijst

eetkalender 2017

Vrijdag

Kliekjesdag, risotto van restjes 🙂

eetkalender 2017

Dat waren heel veel nieuwe gerechten in een week. Iets wat niet zo handig is in mijn gezin, maar wat ze wel redelijk gewend zijn. Alle gerechten zijn voor 4 personen, alleen de omelet vonden we wel erg weinig. Van de boerenkool met garnalen vonden ze vooral de puree erg lekker. Ook was de pizza-rand lekker. Dit zegt genoeg over de optie rodekool op een pizza. Jammer, want zelf vond ik het wel erg lekker. De kippenpoten met honing vonden ze zowaar te zoet en in de risotto zat teveel rijst.

Wat kan ik zeggen.

Ik heb niet de makkelijkste eters, maar de oudste twee zijn ook niet super moeilijk. Als ik de weekmenu’s doorblader voor de rest van het jaar, dan is de standaard ietwat hoog gegrepen voor mijn gezin. Ze lusten wel veel, maar eigenlijk lusten ze ook heel veel niet als ik dat zo zie.

Ik vind het een prima agenda voor mijn eigen planning en kan me tegelijkertijd laten inspireren door de recepten die ik voorbij zie komen! 😉

Heeft iemand toevallig de ‘meal planning-kalender’ van Chicks love food al? Die lijkt me echt handig. Is het wat?

Hoe pakken jullie dat nou aan, dat plannen? Gebruiken jullie ook een planbord voor je kind?

Previous ArticleNext Article