Krampjes! Wat helpt?

Mijn baby en dreumes hebben regelmatig last van verstopping in hun darmpjes. Het duurt dan dagen voordat de ontlasting er een beetje uitkomt. En als het er dan uitkomt zijn het kleine harde keuteltjes. Vaak gaat het gepaard met krampjes, wat natuurlijk heel zielig is voor die kleintjes. Als je zelf niet lekker bent, is het altijd heerlijk om lekker warm onder een dekentje te duiken. Ook voor die kleintjes ontspant warmte.

Last van darmpkrampjes

Ik heb ik de Kip Kep Woller geprobeerd. De Kip Kep woller is een warmtekussen gevuld met vlaszaad. Door de speciale vorm wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld over het buikje en kan het kussen warmte geven waar het gewenst is. Mijn baby heeft dus regelmatig last van haar darmpjes. Ze strekt zich altijd naar achter en haar buikje wordt dan hard. Als we geluk hebben, laat ze daarna een harde scheet. Dat lucht dan weer even op bij haar, maar het blijft zo zielig.

Toen mijn baby laatst weer krampjes had, was dat het moment om de Woller te testen. De Kip Kep Woller moet 30 seconden in de magnetron om op te warmen. Dan laat je de Woller 1 minuutje afkoelen en is hij klaar voor gebruik. Het moest heel even tot haar doordringen, maar al snel kalmeerde mijn baby met het warme kussentje over haar buikje.

Ook voor borstvoeding

Ook is de Woller te gebruiken bij borstvoeding, de warmte bevordert namelijk de toeschietreflex. Nu heb ik daar niet zo een last van, maar het kan in het begin zeker helpen om de borstvoeding te laten slagen.

Wat nog meer bij babykrampjes helpt: 

Heeft je baby krampjes, wellicht helpt venkelthee. Niet voor de baby wanneer je borstvoeding geeft, want dan zou het dienen als bijvoeding. Drink de vekelthee zelf. De geneeskrachtige stoffen uit venkel komt in jouw bloed en borstvoeding.

Ga op zoek naar de oorzaak! Wanneer je baby ernstige darmkrampjes heeft, dan gaat er iets niet goed. Misschien krijgt de baby teveel (borst)voeding? Of misschien is je baby allergisch ergens voor. De oorzaak van krampjes bij je baby achterhalen is vaak een hele zoektocht die nogal frustrerend kan zijn.

 

 

Pin It
Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.