Ik ben niet pro-borstvoeding, ik ben niet pro-flesvoeding, ik ben pro-geef-je-kind-te-eten

Gutte-gutte-gut, daar gaan we weer. Er is weer een plaatje van een fles verschenen op een newborn rompertje van een groot, bekend winkelketen (Hema).

‘Mummy! Milk’ staat er naast het flesje. Best een leuk rompertje en dat voor maar € 5,00, koopie!

En hoewel ik vind dat iedereen een mening mag hebben, word ik lichtelijk gefrustreerd van ieders mening over dit onderwerp: Borstvoeding. Zo lichtelijk gefrustreerd dat ik mijn mening er ook maar weer eens ingooi: ‘Het kan me niet schelen hoe jij je kind voedt, als je het maar te eten geeft!’

Zo. Hoppa. Ik heb het gezegd. 

Want hoe moeders ook in hetzelfde schuitje zitten, we zijn allemaal moeders, op dit punt lijkt het maar niet te boteren tussen twee groepen. De één ziet een rompertje met een fles en is ontdaan, want hoe kan de fles nou gepromoot worden als borstvoeding het beste voor je kindje is? Waarop vervolgens de ander zich weer aangevallen voelt, want ja ook zij wilt het beste voor haar kindje en dat is in haar geval flesvoeding omdat borstvoeding niet lukte, of whatever de reden ook is.

Twee groepen met één doel: een lang en gelukkig leven voor je kleintje.

Geen enkele moeder zou zich aangevallen moeten voelen. Discussie over borstvoeding geven? Het zou niet eens moeten mogen bestaan! Goede voorlichting voor wie dat wil? Ja! Ondersteuning en begeleiding geven voor wie dat wil? Ja! Eindeloos blijven herhalen en inprenten dat borstvoeding geven het beste is voor je kleintje? Nee! Dat weten we namelijk inmiddels wel.

Ik ben niet pro-borstvoeding, ik ben niet pro-flesvoeding, ik ben pro-geef-je-kind-te-eten en dat zou jij ook moeten zijn.

Previous ArticleNext Article

8 Comments

  1. Amen! Het lijkt wel een eeuwige strijd tussen de fles en borstvoedingsmoeders.

  2. Helemaal mee eens. Ik heb toevallig hetzelfde soort artikel klaar staan voor vanavond.

  3. Ook mee eens ja. Die strijd is zo vermoeiend en nergens voor nodig. Toen ik mijn dochter kreeg, 14 jaar geleden, speelde het ook al zo erg. Laat iedereen in zijn waarde. We zijn allemaal volwassen en we willen (hopelijk) allemaal het beste voor ons kind. Leef en laat leven.

  4. Hear hear! Ik ben pro “laten-we-elkaar-als-moeders-steunen-ipv-elkaar-te-bekampen”, het is immers al pittig genoeg!

  5. Ik vind het bijzonder hoe mensen soms ook een probleem weten te maken van iets….

  6. Helemaal mee eens! We proberen allemaal de beste mama voor ons kind te zijn en dat zou een stuk makkelijker gaan als we elkaar niet steeds zouden aanvallen.

  7. Toch ook n beetje gek om blote borsten op een romper af te drukken met MMMMM mama MELK! hahaha, dan wil ik de reactie’s van mensen ook wel eens zien ;-). ( ow en ik ben een “borstvoeding mama”en iedereen mag lekker zelf weten of je borst of fles geeft, als je al een keuze hebt)

  8. Ik ben wel pro-borstvoeding, maar als iemand de productie niet op gang kan krijgen om wat voor redenen dan ook en dan voor fles kiest vind ik ok. Alleen waar ik mij zoo boos om kan makan is dat er nog zo veel vrouwen zijn die weer lekker zuipen en van alles doen belangrijker vinden dan hun kindje het beste geven (een paar uit de kennisenkring). Oh en wat dat rompertje betreft: ik vind hem helemaal leuk! Als Luka hem nog paste had ik hem zeker gekocht