Autovakantie met kinderen: inpakken en wegwezen

Het is weer bijna zover! Dan tuffen we met onze volgeladen bolide én aanhanger richting Frankrijk. Ja, autovakantie met kinderen ziet er nét even anders uit dan vakantie zonder kinderen, maar inmiddels is het al zo lang geleden dat ik eigenlijk niet eens meer weet hoe een vakantie zonder kinderen eruit ziet. Het was in ieder geval niet met een volgeladen 7-zitter.

vw-camper-336606_640

Inpakken voor de vakantie met kinderen is net zoiets als bevallen, je moet er wat moeite voor doen om het te laten passen. Maar inmiddels weet ik uit ervaring, hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat.

Het is gewoon een kwestie van op de juiste manier begeleiden, incasseren en het aannemen van tips van ervaringsdeskundigen. 

Inpaktips voor een autovakantie

Gebruik vacuumzakken voor je kleding en handdoeken, dit scheelt zoveel ruimte! Let wel op dat je er geen kleding in stopt waar je een kwartier op gestreken hebt, maar wellicht kun je die sowieso het beste thuislaten. De vacuumzakken zijn niet alleen zeer fijn voor de ruimte die je bespaart, het is ook een verademing om je vuile was erin te stoppen. Het voorkomt nare geurtjes in je tent of caravan.

Heb je op de heenreis nog wat ruimte over? Laat die ruimte over! Want de terugreis lukt het je never nooit meer, om de auto weer zo netjes ingepakt te krijgen.

Heb je je auto netjes ingepakt? Maak foto’s! Zo hoef je de terugreis niet opnieuw aan de puzzel te beginnen.

Wil je graag speelgoed meenemen? Neem dan opblaasspul mee, dit neemt veel minder ruimte in beslag dan bakken vol met duplo of poppen. En bovendien, op vakantie kijken ze meestal niet naar dat speelgoed om.

Neem alleen dingen mee die je echt nodig hebt en die je niet zomaar ergens kopen kunt. Heb je werkelijk 20 jurkjes nodig voor je dochter? Of loopt ze de hele dag in haar bikini? Moet die voetbal mee, of koop je er op plaats van bestemming één op het moment dat hij ernaar gaat vragen…

Mochten de bovenstaande tips niet voldoende zijn, dan blijft er maar één ding over: proppen. Gewoon doorproppen tot het echt niet meer kan. En let op! Pas weer openmaken op de plaats van bestemming.

Fijne vakantie!

Previous ArticleNext Article