Kleine camping, riviertje en kleine kinderen

‘Beleving en luxe steeds belangrijker bij de keuze voor een vakantie’ zag ik laatst voorbij komen. Luxe kunnen wij wel vergeten en we zullen het zeker beleven! Wij gaan namelijk kamperen met kleine kinderen. Afgelopen half jaar hebben we de kampeerspullen bij elkaar verzameld en nu zijn we er bijna klaar voor. In mei gaan we proefdraaien in Nederland en in de zomer pakken we al onze zooi in om vakantie te vieren in Frankrijk op een kleine camping mét een riviertje.

Geschikte kleine camping met riviertje

Daar is wel heel wat speurwerk aan vooraf gegaan, om uiteindelijk een geschikte camping te vinden (we gaan namelijk met 22 personen) die aan iedereen z’n wensen voldoet. Maar het is gelukt. En ik heb ook een aantal campings voorbij zien komen, waar ik zeker wel een keer wil verblijven, deze heb ik meteen bij mijn favorieten gezet. Wie weet voor de komende jaren.

Mijn zoekwoorden voor een camping waren ‘kleine camping’, ‘riviertje’ en ‘kleine kinderen’

Kleine rustige camping in Frankrijk

Camping Les Libellules heb ik meerdere malen in forums voorbij zien komen. Camping Les Libellules is een kleine, rustig gelegen camping in het zuiden van Frankrijk. Wat mij vooral aansprak was de natuur en dan voor de rivier. De foto’s op de site stralen rust en ruimte uit, ver van de bewoonde wereld. En toch is er een Intermarche op 4 kilometer afstand, daar hou ik dan ook weer van.

Te laat met boeken

Camping L’oasis was onze eerste voorkeur. Maar het blijkt dat als je in februari voor het hoogseizoen boekt, je al te laat bent. De camping was volgeboekt. Jammer, want ik zag ons daar al helemaal zitten aan het riviertje. De kleintjes lekker met de steentjes spelen en wij aan een rose’tje, genieten van het simpele leven. Het zwembad van deze camping was ook precies wat ik zocht. Een klein ondiep badje voor mijn baby en peuter en een wat dieper bad voor mijn kleuter om in te plonzen. Helaas, volgende keer beter. Maar dan wel iets eerder boeken dus!

Camping aan een riviertje

Camping l’Hirondelle ligt in de Drôme vallei en straalt toch een beetje luxe uit. Er is genoeg te doen voor de kleintjes, misschien wel iets te veel activiteiten wat mij betreft. Er is een mooi en ondiep riviertje en een superleuk zwemparadijs. Aan het plattegrondje te zien is het een lang uitgerekte camping die langs de rivier loopt. Alle verblijfplaatsen zijn dus niet ver bij de rivier vandaan.

Previous ArticleNext Article