Geitenwollen sokken op de camping, lekker cosy

Een weekje op een natuurcamping met moestuin, kruidentuin en alles gemaakt van bewuste natuurlijke materialen. Ik moest even wennen aan het idee, maar toen ik op de website de omgeving van de camping zag, was ik om. Dat ziet er prachtig uit en de geitenwollen sokken neem ik op de koop toe.

We vertrokken voor onze zomervakantie naar het zuiden van Frankrijk. Met de auto, tent en alle zooi die je nodig hebt om met drie kinderen te kamperen. Meerdere malen hebben we diep respect gekregen van andere jonge gezinnen over hoe we alles in de auto (en dakkoffer) kregen. Vraag me ook niet hoe het is gelukt, maar het is gelukt! Na anderhalve week aan een riviertje in de Ardèche te hebben gestaan, was het tijd om te verkassen. Meerdere malen heb ik gedacht ” wáár ben ik aan begonnen?”, “Waarom kon ik niet gewoon genoegen nemen met één plek?”, “Waarom moest ik zo nodig óók nog naar die andere camping?”. Maar toen we eenmaal weer ingepakt in de auto zaten, was ik al die vragen aan mezelf weer vergeten.

Op naar Cosy Camp, de natuurcamping…

cosy camp

Sfeerimpressie van Camping Cosy Camp, Frankrijk

Ook al ben ik zelf een ‘bakfietsmama’ die bijna twee jaar borstvoeding gaf, ik kan biologisch, ecologisch en moestuinachtige maar niet los zien van ‘geitenwollen sokken’. Die associatie ligt blijkbaar diep geworteld. Maar na een week kamperen bij Cosy Camp in het zuiden van de Auvergne, is mijn mening wel een beetje bijgesteld. Geitenwollen sokken heb je tijdens je zomervakantie sowieso niet nodig en bovendien heeft dat ook niets te maken met het publiek van deze natuurcamping. Eigenlijk is het volk dat ik bij Cosy Camp zag heel erg hip. Ze logeren namelijk in een pipowagen, gave boomhut of een luxe logetent, of zetten hun eigen vakantievilla op, zoals wij dat deden. Ze gaan lekker bbq-en of picknicken bij de rivier, smelten de marshmallows bij de vuurkorf of eten een (biologische) pizza in de ‘familyroom’. De autovrije camping straalt, ondanks bijna 100% bezetting, heel veel rust uit. Toch zijn er delen op de camping waar het ‘cosy’ wel erg letterlijk genomen wordt. Op die delen staan de tenten erg dicht op elkaar, dit zijn voornamelijk de kleinere kampeerplekken. Maar de camping is jong en de begroeiing nu nog erg laag, dus wellicht zal dat er over een aantal jaar helemaal anders uitzien. Nog een ander minpuntje is het ontbreken van de wc-brillen, dat zit toch net wat minder lekker. 

cosy camp bij de rivier

Cosy Camp ligt aan de oever van de ongerepte Loire.

cosycamp terras bij familyroom

Het terras bij de familyroom met prachtig uitzicht

Over een aantal jaar zullen wij zeker nog eens terugkeren naar dit prachtige gebied. Natuurlijk ben ik dan erg benieuwd hoe de camping zich dan ontwikkeld heeft en of de geitenwollen sokken nog steeds thuis kunnen blijven.

Pin It
Previous ArticleNext Article