Inpak-stress… Zonnebrand mee?

Met het prut-weer van de afgelopen dagen zou je bijna vergeten het in je koffer te doen; zonnebrandcreme. Maar als we straks in het zonnige zuiden zitten, hebben we het toch echt nodig. Meerdere factoren zelfs, factor 50 voor de kleintjes, factor 30 voor de eerste en felle zonnestralen en factor 20 als het tintje er al een beetje op zit.

Voor mijn kleintjes gebruik ik de zonbescherming van Soltan. Onlangs lanceerde Soltan drie producten; de Soltan Kids Once Waterplay, de Soltan Kids Sensitive en als laatste Protect en Tan (deze stimuleert het natuurlijke bruiningsproces). U begrijpt, die laatste gebruik ik niet voor mijn kleintjes, maar over de eerste twee producten ben ik zeer tevreden.

solton once

De Soltan Kids Once Waterplay biedt tot zes uur bescherming tegen zonnebrand en is tot drie uur waterbestendig. Ik vind het altijd lastig om hierop te vertrouwen, maar vaker smeren hoeft echt niet. Wanneer je kinderen langer dan drie uur in het water zijn, hebben gedoucht, gebadderd of zich hebben afgedroogd, moet de spray opnieuw worden aangebracht.

kids sensitive

Door de spray kun je gemakkelijk de zonnebrandcreme over de huid verspreiden en het smeert lekker soepel uit. Ook trekt de creme goed in het huidje. Deze spray is te koop in twee varianten, SPF50 en SPF30 en kost slechts €19,95.

De Soltan Kids Sensitive lotion (ook in spray verkrijgbaar) is speciaal ontwikkeld voor de kwetsbare kinderhuid. Ook deze creme smeert lekker soepel uit en trekt meteen in het huidje. De Soltan Kids Sensitive heeft een zon protectie factor van 50 en kost €15,95

Wat ik ook belangrijk vind is het geurtje van het spul waar je je kleintjes (en jezelf)  mee insmeert. Ik had laatst een zonnebrand die rook naar een oude kartonnen doos. Niet echt een geur waarvan je in de vakantiestemming komt. De Soltan Kids Once Waterplay heeft een heerlijk zonnig geurtje waardoor je je bij het insmeren meteen op een zonnig resort waant. De Soltan Kids Sensitive lotion heeft weinig tot geen geur, op zich geen probleem, beter geen geur dan een gore geur.

De Solton producten zijn dermatologisch getest, hypoallergeen en verstoppen de poriën niet. Ook zijn alle kinderproducten van Soltan extra waterbestendig gemaakt, wel zo fijn met de kleine waterratjes die ik heb.

En nu meteen de Soltan zonnebrand in de koffer. Check. Zonnebrand kan ook afgestreept van het inpaklijstje.

Previous ArticleNext Article