Wintersport in Frankrijk

vakantie frankrijk

Wanneer ik aan Frankrijk denk, denk ik niet gelijk aan wintersport. Frankrijk is meestal ons vakantieland in de zomer. Lekker zweten in de tent, ontbijten met croissants en dineren met een baguette bij de bbq. Maar Frankrijk is ook een prachtig land voor de wintersport. De Franse Alpen beschikken namelijk over verschillende grote en mooie skiregio’s die heel geschikt zijn voor gezinnen. Want naast de hoge bergen, grote pistes en uitdagende afdalingen zijn er ook tal van activiteiten waar de kleintjes blij van worden. Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg authentieke bergdorpjes te vinden, met traditionele chalets en sfeervolle kindvriendelijke appartementen, met vaak ook nog een zwembad. 

Wintersport in Frankrijk kun je dus hoog bovenaan je vakantiebestemmingen-lijstje zetten. En ik zal je alvast op weg helpen met drie kindvriendelijke accommodaties.

Hotel Club Les Bergers Resort

Dit all-inclusieve hotel ligt in het Franse ski-gebied Pra Loup en is naar eigen zeggen een ideaal hotel voor je vakantie met de hele familie. Een wintersportvakantie met kinderen en een hotel met een all-inclusieve concept is een ideale combinatie. Kinderen kunnen eten en drinken wat ze willen en papa en mama hoeven er niet naar om te kijken. Ook is er in Hotel Club Les Bergers Resort een miniclub aanwezig en uiteraard een zwembad. Pra Loup en Barcelonnette zijn de dichtsbijzijnde plaatsjes waar bars en restaurants te vinden zijn.

Hotel Chalet Mounier

Wanneer je geen all-inclusieve type bent en voor iets meer luxe gaat, kun je beter voor Hotel Chalet Mounier kiezen. Het hotel heeft een à la carte-restaurant en beschikt zelfs over een Michelin-ster. Ik hoor je denken, dat is toch niks voor met kinderen, maar daar komt het: het hotel kan tegen betaling voor een oppas zorgen. Dit hotel ligt in Les Deux Alpes, een bergdorp in de Franse Alpen. Hier kan er ook zomers geskied worden op de grootste gletsjer van Frankrijk.

Club Hotel Le Crêt

Dit hotel ligt in de populaire wintersportbestemming Morzine, een gebied dat geschikt is voor beginners en minder geoefende skiërs, oftewel ideaal met kinderen! Naast het skiën heeft Club Hotel Le Crêt tal van familie-activiteiten te bieden. Op de site van Neckermann worden er fakkelafdalingen, sporttoernooien, dansavonden, cabaret en fondue-avonden beschreven. En dan is er voor de kinderen ook nog een speciaal animatieprogramma met onder andere spelletjes, schilderatelier, knutselen en, hoe kan het ook anders, een sneeuwballengevecht.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article