Barcelona met het gezin

barcelona met gezin

Barcelona is, op één na, de grootste stad van Spanje. Voetballiefhebbers zullen deze stad kennen van de bekende voetbalclub FC Barcelona, waar cultuurliefhebbers bij de stad meteen zullen denken aan de Sagrada Familia. Door al deze diverse aspecten die de stad te bieden heeft, is er voor ieder wat wils. Zo is het ook een bijzondere bestemming om heen te gaan met je gezin. In deze blog delen we een aantal tips die je kunt meenemen tijdens het plannen van jouw reis naar de Spaanse stad. 

Voor de allerjongsten

Barcelona barst van de bezienswaardigheden en activiteiten. Het kan echter een uitdaging zijn om iets te vinden wat leuk is voor zowel jou als je baby. Toch zijn er genoeg dingen om te doen en te zien tijdens je weekend Barcelona, wat het hele gezin leuk zal vinden. Zo zijn er is er natuurlijk de verschillende stranden, die makkelijk te bezoeken zijn vanaf de stad. Maak een heerlijke wandeling over de promenade en neem daarna plaats bij een van de gezellige strandtentjes. Voor een rustiger strand kun je het beste naar Bogatell of Icaria Nova. Deze stranden liggen iets verder van het centrum af en zullen dan ook niet zo druk zijn als de stranden vlak bij La Barceloneta. Ook is er een aquarium in de grote stad. Dit aquarium is leuk voor jong en oud, en kun je dus ook zeker bezoeken als je zowel jonge als oudere kinderen hebt. In het Barcelona Aquarium zijn namelijk veel interactieve ruimtes, die zeer geschikt zijn voor jonge kinderen. Baby’s kijken hun ogen uit naar alle rondzwemmende vissen en waggelende pinguïns, iets oudere kinderen kunnen al hun nieuwsgierigheid bevredigen door op speelse wijze meer te leren over de dieren. 

Voor de tieners 

Een leuke activiteit voor wat oudere kinderen, namelijk vanaf 8 jaar, is Barcelona Bosc Urbà. Dit klimpark is uitermate geschikt voor kinderen die graag een uitdaging aangaan en veel energie hebben. Er zijn diverse moeilijkheidsgraden en ook is er een apart gedeelte voor kinderen van 5 jaar en ouder. Veiligheid staat voorop, dus iedereen wordt vastgemaakt in een tuigje en aan een stevig touw. Daarnaast is het personeel erbij om te helpen wanneer nodig. Naast dit leuke klimpark zijn er ook nog culturele uitjes die geschikt zijn voor de wat oudere kinderen. Zo is er het museum van illusies, waar je ogen voor de gek worden gehouden. Dit is de perfecte plek om een leuke familiefoto te maken ter herinnering aan deze reis. En om op een leuke manier meer te leren over de kunstenaar Gaudí, bezoek je de Gaudí Experiència 4D. Zoals de naam al zegt, kun je hier een 4D-film bekijken over de kunstenaar. Daarnaast zijn er ook interactieve ruimtes. Dit is gegarandeerd uren vermaak!


Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article