Halloween speurtocht om zelf te printen

Halloween speurtocht

Het najaar is aangebroken en dat betekent dat Halloween om de hoek staat te wachten met al zijn griezelige en leuke verrassingen. Als je op zoek bent naar een leuke manier om met kinderen Halloween te vieren, hebben we iets speciaals voor je! Namelijk deze Halloween speurtocht die je kunt printen en spelen!

Een Halloween speurtocht?

Halloween is een van feestdag die steeds populairder aan het worden is in Nederland. De kostuums, de snoepjes, de enge verhalen, het is allemaal ook erg opwindend! Dus als jouw kind dit jaar om een Halloweenfeestje vraagt en je iets extra’s wilt doen om de Halloween-ervaring nog specialer te maken? Dat is waar een Halloween-speurtocht in beeld komt.

Speurtocht binnen of buiten

Met deze Halloween speurtocht volg je de enge figuren op je speurkaart. De printable kun je in huis maar bij droog weer, kun je de speurtocht ook prima buiten uitzetten.

Het idee van de speurtocht is heel simpel. Je ontvangt een Halloween routekaart met daarop een route. Zelf ben je Heksje Hetty en de route op de kaart leidt je naar Monstertje Kees. Op de route kom je een aantal ‘spooky Halloween symbolen’ tegen. Acht om precies te zijn. Je begint dus bij Heksje Hetty en dan kom je allerlei Halloween figuren tegen. Al deze symbolen ontvang je bij onderwaterwereld printable (af te drukken op A4).

Je maakt een route voor het de speurtocht in huis. Zo hang je bijvoorbeeld het spookje in de wc, de zwarte kat in het trapgat, enzovoorts. Ook ontvang je een printable met pijlen, zodat je de kinderen op weg kunt helpen om de juiste route te volgen. En uiteindelijk zullen de kinderen bij de Monstertje Kees aankomen! Hier kun je de kinderen trakteren op bijvoorbeeld iets lekkers.

halloween speurtocht
halloween speurtocht

Maar een Halloween speurtocht is buiten natuurlijk veel spannender. Dus mocht het weer het toelaten, dan zou ik zeker kijken of het lukt om buiten de speurtocht uit te zetten. Begin de speurtocht bij de achterdeur en eindig de speurtocht bij de voordeur. Het volgen van de routekaart en de pijlen gaat verder hetzelfde als wanneer je het binnen zou doen. Misschien moet je nu wel een aantal extra pijlen uitprinten om de route duidelijk te maken.

Extra ideeën voor de speurtocht

Wat tijdens de speurtocht ook leuke ideeën zijn, zijn kleine opdrachtjes of spelletjes. Dit kun je helemaal naar eigen inzicht bedenken en invulling aan geven. Wat ook leuk is, is om een een hint bij de symbolen te geven. Dat zet de kinderen aan het denken waar ze het volgende symbool kunnen vinden.

Halloween speurtocht printen

De printable bestaat dus uit een route kaart, de Halloween symbolen op de kaart (twee symbolen per A4) en pijlen om een route aan te geven naar Monstertje Kees.

Hieronder kun je de printable voor de Halloween speurtocht heel makkelijk bestellen en betalen met iDeal. Na betaling ontvang je de printable direct in je mailbox, je kunt deze dan zelf uitprinten.

Bedrag € -
halloween speurtocht
halloween speurtocht
Previous ArticleNext Article