Wat te doen in Spanje – het Berguedá gebied

Niets is lekkerder om na je vakantie weer nieuwe vakantieplannen te maken. En omdat Marlies het Spaanse gebied  Berguedá heeft ontdekt, deelt zij haar tips en ideeën voor uitjes met kinderen in het Berguedá gebied.

Klimmen

Actieve gezinnen kunnen in het Berguedá gebied allerlei buitenactiviteiten ondernemen. Vooral met kinderen moet het niet al te gevaarlijk zijn, terwijl je toch het gevoel wilt krijgen dat je een berg aan het beklimmen bent. Je kan hiervoor prima terecht bij Espai Actiu in het plaatsje Vallcebre. Voor iedereen wat wils. Voor gezinnen met kinderen is er een speciale family route die voor kinderen vanaf 8 jaar goed te doen is. Als dat te makkelijk is voor je gezin, zijn er nog 2 andere klimmogelijkheden voor gevorderden.

spanje-klimmen

Wil je met je gezin in dit gebied overnachten, kijk dan bij één van de huizen van Interhome in Spanje.

Kayakken

Een mooi gebied voor wateractiviteiten is La Baells reservoir. Heerlijk om daar even te zwemmen, te kayakken of om, als de kinderen wat kleiner zijn, een waterfiets te huren.

Ik kijk mijn ogen uit, wat zijn er toch mooie plekken op de wereld. Meestal ga ik op vakantie, zet mijn tent neer, plof na niet al te lang lopen op het strand neer en kom daar dan het liefst niet vandaan totdat ik trek krijg, om na de lunch weer terug te gaan naar het strand. De dagen daarna druk ik het liefst op -repeat-, en dan tuffen we weer naar huis. Met kinderen gaat dat meestal niet, die zijn het zat en willen de camping op om daar lekker met hun vriendjes te spelen of te zwemmen in het zwembad.

spanje-kayak

Door dit reisje ben ik eigenlijk gaan inzien, dat er landinwaards super veel leuks te doen is. Eigenlijk is het ook zonde, om de omgeving niet te verkennen. Ik moet wel toegeven, dan mijn 3 kinderen nu ook echt de leeftijd (10, 8 en 6 jaar) hebben om een keer te gaan klimmen en te kayakken of een stuk te wandelen.

spanje-kayakken

Wandelen

Als je het leuk vind om kerkjes en dergelijke te bezoeken, is het natuurlijk wel zo leuk als je dit kan combineren met een mooie wandeling. De kinderen kunnen dan even lekker rennen en hun energie kwijt. Santuari de Santa Maria de Queralt in het plaatsje Berga is zo’n plek.

wandelen-spanje

Mijnmuseum

In hetzelfde gebied is er ook een mijnmuseum genaamd ‘Museu de les Mines de Cercs’. Het is een leuk museum, waar ze met een film van 20 minuten laten zien hoe dit er vroeger aan toe ging. Met een treintje ga je vervolgens de mijn in. Op deze manier kunnen we onze kinderen toch een stukje bewustwording meegeven dat het er vroeger toch echt wel heel anders aan toe ging dan vandaag de dag. Gewoon keihard werken! 😉

Overnachten

verblijf-spanje

Na al deze activiteiten is het altijd weer fijn om naar je bed terug te keren. Ben je er nog niet over uit hoe en waar je kan overnachten. Hier een tweetal tips:

Vanaf Utrecht is het 1400 kilometer rijden naar het Berga Resort. Hier kan je met de caravan staan, maar als dat niet je voorkeur heeft zijn er stacaravans te huur of bungalows. Voor kinderen zijn er veel activiteiten te doen, en tegen betaling kun je gebruik maken van het binnenzwembad en, niet geheel onbelangrijk voor de papa’s en mama’s, een wellness.

moli-spanje

Vanaf Utrecht ben je met 1350 kilometer bij Molí del Casó. Dit is een plek waar je heen gaat als je echt rust zoekt. Er zijn 6 kamers en de eigenaresse verbouwtal het eten zoveel mogelijk zelf. En dat proef je! En je ziet gewoon dat deze vrouw passie heeft voor datgene wat ze doet. Wat een heerlijk plekje om te zijn.

Meer Spanje ontdekken? Lees hier het reisverslag van Linda over Costa Daurada

Previous ArticleNext Article