Voordelen van je fiets mee op vakantie

fietsendrager

Voor de meeste gezinnen is de vakantie weer aangebroken. Dat betekent dat de checklisten je weer om de oren vliegen over wat je allemaal mee moet nemen en absoluut niet vergeten mag. Van vochtig toiletpapier tot spelletjes op de achterbank. Ik zal je vandaag niet vermoeien met nóg een checklist, maar er is één ding wat ik je wel aanraden wil. Het hebben van een fiets op je vakantiebestemming is namelijk echt heel fijn. Afgelopen zomervakantie hebben wij de fietsen thuis gelaten en mijn kinderen baalden daar echt van. Er zitten namelijk echt een aantal voordelen aan het meenemen van een fiets op vakantie. 

Het is makkelijk mee te nemen

Ten eerste, het is heel makkelijk mee te nemen. Waarom wij dat dan niet gedaan hebben, mag Joost weten. Het is namelijk super simpel om een fietsendrager op de trekhaak te monteren. Fietsjes erop en gaan! En eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming, pak je de fietsen eraf en het avontuur kan meteen beginnen. Maar dat geldt ook wanneer je op je vakantiebestemming op de fiets plekken wil ontdekken, die vanuit je accommodatie net te ver zijn om te fietsen. Ook tijdens je vakantie kun je je fiets meenemen op de fietsendrager om zo naar mooie bestemmingen te rijden.

Fietsen is gezond

Naast dat fietsen hartstikke leuk is, is fietsen natuurlijk ook gewoon gezond. Wanneer je je fiets meeneemt op vakantie, zul je merken dat je veel sneller de fiets zult pakken in plaats van de auto. Bovendien is dat beter voor het milieu ook.

Tijdens het fietsen kun je lekker kletsen

Eén van de grote voordelen van fietsen is dat je lekker met elkaar kunt kletsen. In de auto pakken de kinderen toch snel hun telefoon erbij om te gamen of ze duiken in een boek. Tijdens het fietsen kan dat natuurlijk niet, want de handjes moeten aan het stuur. Je zult zien dat je hele verhalen te horen krijgt, wanneer je lekker met je kinderen gaat fietsen. Hoe leuk en gezellig is dat?

Je ziet andere dingen op de fiets

Op de fiets kom je dichterbij de natuur. Je ziet hele andere dingen, simpelweg omdat je over fietspaden gaat. En zeker in natuurgebieden zijn er fietspaden waar geen autowegen zijn. En zo zie je hele andere dingen op de fiets. Misschien kom je wel hertjes tegen of een kudde schapen. Het zou allemaal zomaar kunnen!

Je hoeft niet te lopen

Dit is volgens mijn kinderen toch wel één van de grootste voordelen aan het hebben van een fiets tijdens de vakantie. Je hoeft niet te lopen naar het toiletgebouw. Je hoeft niet te lopen om broodjes te halen. Je hoeft niet te lopen naar de speeltuin. Noem het maar op, je hoeft gewoon niet te lopen, want je fiets is binnen handbereik.


Afbeelding: Shuttertock / Air Images

Previous ArticleNext Article