Geboortekaartjes versturen? Dan is dit echt de beste tip!

geboorte kaartjes

Niets is leuker dan je nieuwe aanwinst voor te stellen aan je familie, vrienden, buren en kennissen. Maar er zijn tegenwoordig zoveel manieren. Je kunt een mailtje sturen, een whatsapp berichtje, je kunt het mededelen op Facebook of Instagram, je kunt het twitteren… Maar laten we eerlijk wezen, een geboortekaartje regelen en versturen blijft toch de leukste manier om de geboorte van je kleintje wereldkundig te maken. 

Geboortekaartjes regelen: wat, wanneer en hoe?

We kunnen wel stellen dat het versturen van een geboortekaartje in Nederland een beetje een traditie is geworden. Een baby op de wereld zetten is één van de grootste prestaties in je leven, deze mijlpaal mag dan ook zeker zwart op wit komen te staan. Natuurlijk bel je je naaste vrienden en familie met het mooie nieuws over de geboorte van je kleintje. Maar ook al is het voor hen geen nieuws meer, toch ontvangen ook zij een geboortekaartje. Je naaste familie en vrienden kunnen met trots het geboortekaartje tentoonstellen en daarnaast is het ook een blijvende herinnering aan de geboorte van je baby.

Welk geboortekaartje

Voordat je kleintje geboren is, regel je een geboortekaartje. De eerste grote vraag is, welk geboortekaartje kies je? Geboortekaartjes zijn trendgevoelig. Het kaartje dat ik 13 jaar geleden koos, zou ik nu niet meer per se kiezen. Maar het mooie is wel dat dat kaartje echt bij die periode hoort en daarom is het ook helemaal niet erg om een trendy geboortekaartje te kiezen.

Een trend van nu is bijvoorbeeld de onderwaterwereld of een geboortekaartje met een regenboog. Kijk maar eens naar deze geboortekaartjes. En wat al tijden trendy is en een geboortekaartje ook heel persoonlijk maakt, is een geboortekaartje met een foto van de baby.

Wat moet er op een geboortekaartje staan?

Sommige vullen het geboortekaartje met hele lappen tekst. De meest lieve gedichtjes en alle info die ze maar delen kunnen. Persoonlijk denk ik altijd dat je de boodschap op het geboortekaartje het beste kort en bondig kunt houden. En natuurlijk is een lief gedichtje mooi, maar het hoeft geen heel boekwerk te worden.

Wat in ieder geval op het geboortekaartje vermeld komt te staan is de roepnaam en de volledige naam van de baby en de naam van de vader, moeder en eventuele broertjes en zusjes. Vermeld het postadres op de kaart. Natuurlijk zet je ook de geboortedatum van de baby op het kaartje en eventueel het geslacht, mocht dat niet al duidelijk zijn.

Verder kun je als optionele info het volgende vermelden: het gewicht en de lengte van de baby, het tijdstip van de geboorte en de plaats van de geboorte.

Wanneer: Checklist geboortekaartjes regelen

  • Kies je favoriete geboortekaartje of ontwerp zelf een geboortekaartje
  • Bestel een proefdruk
  • Verzamel de adressen voor je geboortekaartjes (hiervoor heb ik de beste tip die er is, straks meer hierover)
  • Geboortekaartje met foto? Doe een newborn shoot!
  • Ben je bevallen? Vul zo snel mogelijk het geboortekaartje in (volgens de ‘etiquette’ al op de tweede dag na de bevalling) en bestellen maar

Wanneer je een geboortekaartje verstuurt is natuurlijk helemaal aan jou! Ik zou me dan ook echt niet druk maken om de zogenaamde etiquette. Iedereen begrijpt dat het krijgen van een baby een levensveranderende gebeurtenis is en dat je misschien wel even andere dingen aan je hoofd hebt dan het versturen van een geboortekaartje. Neem vooral je tijd en de rust.

Hoe? Mailbook!

Wanneer je er dan klaar voor bent, kun je het geboortekaartje versturen! Iets waar ik zelf tegenaan liep was, hoe kom je aan alle adressen? Nou, hiervoor heb ik dus onlangs de beste tip ontdekt. Namelijk Mailbook. Mailbook is een gratis tool die je helpt met het verzamelen van de adressen van vrienden en familie. Op de site kun je je registreren en vervolgens ontvang je een persoonlijke link die je kunt verspreiden via Whatsapp, Messenger of e-mail, net wat je prettig vindt. In het bericht wordt aan de ontvanger gevraagd om zijn adres toe te voegen. Alle adressen verschijnen vervolgens in jouw persoonlijke Mailbook adressenlijst. De adressen kun je vervolgens weer gemakkelijk downloaden en gebruiken bij het versturen van jouw geboortekaartjes.

Wat nog makkelijker is, vanaf nu kun je direct vanuit mailbook geboortekaartjes sturen. Ze hebben geboortekaartjes die voldoen aan de laatste trends, of je ontwerpt zelf een kaartje, ook dat is een optie. Enveloppen worden door mailbook netjes van adres voorzien en de geboortekaartjes worden voor je verstuurd. En zo hoef jij je niet druk te maken over het versturen van de geboortekaartjes en heb je extra tijd om te genieten van je newborn!


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock / Tikhonova.photography

Previous ArticleNext Article