3x een leuk gezinsuitje voor de feestdagen

familievoorstelling

In deze tijd waarin het vooral draait om cadeautjes en speelgoed, is er niets leukers dan je kleintje te verrassen met een uitje. Althans, zo zie ik het. Want samen dingen doen en avonturen beleven is zoveel meer waard dan het geven van materialistische cadeaus. En natuurlijk krijgen mijn kinderen ook het cadeautje waar ze graag mee spelen. Maar ik geef ook graag iets om te beleven als gezin. Hier drie ideeën voor een leuk gezinsuitje voor de feestdagen. 

Een familievoorstelling: De ontdekkingsreis van Piccolo en Saxo

In Rotterdam vindt op zondag 9 december de familievoorstelling ‘De ontdekkingsreis van Piccolo en Saxo’ plaats. Kinderen vanaf 4 jaar en natuurlijk hun (groot)ouders kunnen genieten van een muzikaal sprookje genaamd ‘De ontdekkingsreis van Piccolo en Saxo’.

Piccolo en saxo_rotterdam

Piccolo, Saxo and Company van Joop Geesink’s Dollywood is een speelse poppenanimatiefilm uit 1958. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt tijdens de vertoning van deze klassieker live de filmmuziek. Na deze korte film komen er acteurs en de poppen Piccolo en Saxo op het podium en nemen het publiek verder mee op avontuur. Kortom, echt een bijzonder uitje om met het gezin te beleven.

De familievoorstelling wordt extra leuk gemaakt door voorafgaand activiteiten aan te bieden. Zo kunnen kinderen schminken, instrumenten uitproberen, knutselen of een eigen Soundtrack maken. Oftewel, maak de hele zondagmiddag maar vrij, want er valt genoeg te doen.

Piccolo en saxo

Tip: houd onze social media in de gaten, want er komt een winactie aan!

Vier de winter in Archeon

Archeon is sowieso al een heel leuk gezinsuitje, maar in de winter wordt daar nog een beetje extra sfeer in gebracht. Hier en daar worden de boerderijen en middeleeuwse stadjes bedekt met een laagje sneeuw. En de haardvuurtjes branden volop. Een bezoek aan het park wordt in de winter nog specialer gemaakt door activiteiten als een ijsbaan en een  familievoorstelling: Tijd-Tovenarij! Of doe met je gezin een winterbrunch naast meters hoge kerstbomen. Kijk hier voor meer informatie over de winter in Archeon.

Tip: Archeon is gratis op vertoon van de Museumjaarkaart!

Cool Event Scheveningen

Scheveningen wordt iedere winter omgetoverd tot een winterparadijs met een schaatsbaan op het Kurhausplein, een expositie met ijssculpturen op het strand en een roetsjbaan van ijs op de boulevard naast De Pier.

Ervaar-Winters-Scheveningen-tijdens-Cool-Event

Aankomende zaterdag 1 december worden de Ice Expo en de Roetsjbaan geopend. Ruim 500m² ijssculpturenexpositie Ice Expo, een 30 meter lange ijsglijbaan naast de Pier en de schaatsbaan op het Kurhausplein zijn voor en tijdens de feestdagen dé activiteiten om te beleven in Scheveningen. Als dit geen cool event is.

Previous ArticleNext Article