Beeld en Geluid: 40 jaar Kinderen voor Kinderen!

workshop beeld en geluid

Leer zingen en dansen, ontmoet idolen en geniet van hits van de afgelopen 40 jaar, dat is hét thema bij Beeld en Geluid deze voorjaarsvakantie. Mijn meiden mochten alvast een voorproefje nemen van de toffe Kinderen voor Kinderen workshops. En op de vraag, ‘is Beeld en Geluid met 40 jaar Kinderen voor Kinderen een aanrader om te bezoeken deze vakantie’, zeggen ze beide volmondig JA! 

“Nu weet ik een beetje hoe het voelt om bij Kinderen voor Kinderen te horen” – Aldus mijn oudste dochter

Voorjaarsvakantie: superworkshops en een fijne dosis nostalgie

Beeld en Geluid viert deze voorjaarsvakantie de verjaardag van het populairste kinderkoor van Nederland onder andere met speciale Kinderen voor Kinderen-superworkshops. In deze workshops krijgen kinderen de kans om hun talenten te tonen en te leren van professionals. Zo geeft een Kinderen voor Kinderen-coach zangles, leren kinderen bekende pasjes tijdens de dansworkshop en zijn er meet & greets met de koorkinderen. Voor een stukje nostalgie is er de sing-a-long, waar ouders en kinderen meezingen met de grootste hits van de afgelopen 40 jaar.

Check hiervoor de agenda op de website van Beeld en Geluid, hier kun je ook meteen tickets reserveren.

“Dit leek op een dansles, maar dan veel leuker!” – Mijn jongste dochter

Naast de superworkshops, die op gezette tijden en data plaatsvinden, biedt Beeld en Geluid dagelijks een Kinderen voor Kinderen-parcours. Van oefenen met dansen en zingen en een Kinderen voor Kinderen-quiz tot het bedenken van onderwerpen voor nieuwe liedjes. Kinderen krijgen bij de kassa een stickerkaart. Een volle kaart levert een echte Kinderen voor Kinderen-talentbutton op.

kinderen voor kinderen

Kinderen voor Kinderen in de Experience

Bovendien is Kinderen voor Kinderen dit jubileumjaar te gast in de Experience van Beeld en Geluid. Bezoekers dansen in de POPstudio mee op de muziek of betreden zelf het podium voor een Kinderen voor Kinderen-playbackshow. De wand met gouden platen toont het succes van Kinderen voor Kinderen door de jaren heen. Wa-wa-wa-waanzinnig!

De Kinderen voor Kinderen-muziek en op televisie uitgezonden shows en concerten van de afgelopen 40 jaar worden bewaard in het archief van Beeld en Geluid omdat zij onderdeel uitmaken van het Nederlands cultureel erfgoed.

Kortom, een top uitje voor de kinderen, maar ook voor jezelf! 

Kijk voor meer informatie over Kinderen voor Kinderen op www.kinderenvoorkinderen.nl

 

Beeldmateriaal: repetities Kinderen voor Kinderen bij Beeld en Geluid

 

Previous ArticleNext Article