New York met kinderen

Ik zou niet weten hoe het is om New York te bezoeken met mijn kleintjes, ik was daar namelijk met een vriendin. Waarschijnlijk een heel andere dimensie dan wanneer ik met mijn kinderen zou gaan. Toch heb ik, terwijl ik daar rondliep, regelmatig aan mijn kleintjes gedacht. Ik dacht aan hoe het zou zijn om als gezin in New York te zijn. En in mijn gedachtes zag ik het eigenlijk ook wel zitten. Er is daar genoeg te beleven voor de kleintjes. Dit zijn de dingen die ik, als ik ooit met mijn kleintjes New York City bezoek, niet over zou slaan.

Times Square
Times Square zou ik zeker niet overslaan. Alleen al naar de lichtgevende en knipperende reclameborden zouden mijn kleintjes uren kunnen kijken. Op het plein lopen allerlei figuren rond. Van Spiderman tot Elmo en van Olaf tot Mickey Mouse. Eigenlijk zijn het een soort van bedelaars, want als ze zich op je foto hebben gewurmd, vertellen ze je dat ze werken met fooitjes. Maar goed, kinderen vinden dat natuurlijk fantastisch. Ook is er op Times Square een Disney-store en een Mega grote Toys”R”Us te vinden.

Theater op Broadway
Wij hebben de nieuwste musical-hit van New York bezocht: Aladdin. Een musical die ik ook zeker met mijn kinderen bezoeken zou. De Engelse taal hindert niet en ik denk dat de kleintjes daar ook weinig last van zouden hebben. Ook The Lion King is nog steeds te zien op Broadway.

Het Vrijheidsbeeld
Het Vrijheidsbeeld zou ik met de kinderen ook niet overslaan. Je maak in ieder geval een leuk boottochtje (met de helicopter zou ook kunnen als je echt los wilt gaan) en een wandelingetje om het Vrijheidsbeeld met een prachtig uitzicht op Manhattan geeft je toch wel het ultieme New York gevoel. Je kunt ook het beeld van binnen bezoeken, maar daar dien je wel voor gereserveerd te hebben.

Empire State Building
Onze tijd was beperkt en dus erg kostbaar. De wachttijd om naar boven te kunnen in het Empire State Building was minimaal een uur. Vandaar dat we besloten om het niet te doen. Als ik ooit nog met mijn kleintjes New York bezoeken kan, zal ik dit niet overslaan.

Central Park
Volgens mij kun je gerust een dag uittrekken voor het Central Park. Zo is daar Central Park Zoo, verschillende speeltuintjes en ik denk dat het heerlijk is om de sfeer in alle rust op te snuiven.

NYC

Kijkje achter de schermen? Volg Voormijnkleintje.nl op Instagram

Previous ArticleNext Article

7 Comments

  1. Het lijkt me geweldig om met de kids naar NYC te gaan! Wie weet ooit…
    Je kan trouwens in plaats van het Empire state building kan je ook naar the top of the rock gaan. Heb je uitzicht op het Empire state building en de wachttijden zijn korter.
    Ik wil er weer heen!!!!!

  2. Wij zijn in April met de kleintjes van toen 1 en 6 jaar 5 rangen naar NY geweest, absoluut n aanrader! Als de oudste naar de middelbare school gaat willen we met haar terug. Je hebt ook erg leuke leerzame boekjes over ny voor de kleinere kinderen. Als je meer wilt weten wat leuk is etc hoor Ik t graag van je

      1. Op het geheel viel het mee. We hebben nog 2 weken rondgereisd met n gehuurde auto. N familiekamer in n hotel scheelt volgens mij niet zoveel met n 2persoonskamer. En eten viel ook mee. De kosten waren in die zin minder dan als we met zijn 2en zouden gaan omdat we dan ook de avonden en nachten in ny onveilig zouden maken. Nu watten we redelijk ah hotel gebonden. Ik zeg sparen en gaan