Sneeuwwitje De Musical

Ik ben niet zo’n sprookjespapa. Natuurlijk heb ik als kind de sprookjes wel gelezen en voorgelezen gekregen, maar al dat prinsessengedoe trekt me niet zo.

Sprookjespapa

Toch moest ik er dit weekend aan geloven. Wij hadden twee kaartjes voor de premiere van de Sneeuwwitje musical. Onze zesjarige dochter vond dit natuurlijk helemaal top en omdat haar moeder vorig weekend al met haar broertje naar de voorstelling van Kikker was geweest, stond de kleine meid erop dat ik met haar naar Sneeuwwitje ging. Zoals ik al zei, dat prinsessengedoe trekt me niet zo, maar een avondje met je dochter naar het theater is natuurlijk de ultieme quality time.

We waren een beetje aan de vroege kant, dus er was tijd genoeg voor een hapje en drankje en even gezellig kletsen en al snel begon het theater vol te stromen met enthousiaste kinderen en hun ouders. Al voor de show zat de sfeer er al helemaal in, ook bij mijn date, ze kletste voluit en kon niet wachten tot de show begon.

Sneeuwwitje de musical

De show begint

En rond zevenen was het zover. De lichten gingen uit en de show begon. Over het verhaal hoef ik niet veel te vertellen, want dat kennen jullie natuurlijk allemaal: Een gemene koningin besluit sneeuwwitje uit de weg te ruimen als haar toverspiegel zegt dat zij niet lang meer de mooiste van het land zal zijn. Vanaf de eerste minuut, hoorde ik alle kinderen (en de ouders ook) lachen om de grappige koning Kontje en de twee dwergen, werd het stil tijdens de mooie liedjes en kropen de kinderen tegen hun ouders aan als het een beetje spannend werd. Het plezier en enthousiasme van de acteurs was tot achterin de zaal te voelen en het publiek werd echt het verhaal in gezogen. Natuurlijk eindigt dit verhaal zoals alle sprookjes, en toen het licht weer aan ging, zat mijn kleine date dan ook helemaal te glunderen.

In het ritje van drie kwartier naar huis, raakte mijn kleintje niet uitgepraat over de voorstelling, ze kon niet wachten om alles aan haar moeder te vertellen. En ook vanochtend raakte ze er niet over uitgepraat. Ik vermoed dat we voorlopig nog wel even kunnen nagenieten van Sneeuwwitje.

Humor, spanning en een geweldig leuk decor

Sneeuwwitje heeft mijn vooroordelen over al dat prinsessengedoe weggenomen. Wat zet Van Hoorne Junior een geweldige uitvoering van dit verhaal neer. Humor, spanning, een geweldig leuk decor, mooie liedjes en wat een goede cast! Papa’s en mama’s, wil je quality time met je kinderen, dit is echt een aanrader!

Previous ArticleNext Article

5 Comments

  1. Pingback: 5 leuke herfstvakantieuitjes
  2. Pingback: Er was eens… Sneeuwwitje (met winactie)
  3. Pingback: Theatervoorstellingen deze kerstvakantie 2014
  4. Pingback: Theatervoorstellingen deze kerstvakantie 2014
  5. Pingback: Wat je niet wist… het jaar 2014