Fishbowl Game; leuk spel voor op feestjes

Fishbowl Game uitleg

Ik zag op Pinterest een ‘Fishbowl Game’ voorbij komen en ik werd direct getriggerd. Het zag eruit als een superleuk spel voor kerst of oud en nieuw. Maar al snel kwam ik erachter dat dit spel voor iedere gelegenheid met grotere groepen geschikt is. Ik zal uitleggen wat ‘Fishbowl game’ aka vissenkom spel precies is.

Spel voor op feestjes

De Fishbowl Game is dus een leuk en interactieve spel die wordt gespeeld op feestjes waar meerdere kinderen (maar ook volwassenen kunnen meespelen) aanwezig zijn. Het spel is bedoeld om gesprekken te stimuleren en om elkaar (nog) beter te leren kennen. De Fishbowl Game speel je in drie rondes.

Benodigdheden:

  1. Kleine briefjes (notitieblaadjes)
  2. Pen
  3. Een kom (de “fishbowl”).
  4. Een timer

Voorbereiding:

Schrijf verschillende onderwerpen, vragen of activiteiten op de kleine briefjes (notitieblaadjes). Deze kunnen variëren van grappig tot diepgaand en persoonlijk, afhankelijk van het soort sfeer dat je wilt creëren. Wil je dit spel tijdens de kerst spelen, dan kun je de kant en klare onderwerpen van onze kerst hints gebruiken. Deze hebben we ook tussen de oud en nieuw spelletjes en Halloween. Vervolgens verdeel je de groep in twee teams. Als je met een kleinere groep bent, kun je ook individueel spelen.

Fishbowl Game

Ronde 1: Beschrijf het onderwerp

Elk team kiest een speler om als eerste te beginnen. Die speler trekt een kaartje uit de “fishbowl” en probeert het woord, onderwerp of de activiteit op het kaartje te beschrijven zonder het te noemen. Het team probeert te raden wat het is binnen een bepaalde tijdslimiet (bijvoorbeeld één minuut). Gebruik een timer om de tijd bij te houden.

Eén minuut spelletjes vind je misschien ook leuk!

Ronde 2: Uitbeelden

Nadat alle kaartjes in de “fishbowl” zijn gebruikt voor de beschrijvingsronde, worden de kaartjes terug in de kom gedaan. Nu begint de uitbeeld-ronde. Spelers moeten hetzelfde doen als in ronde 1, maar deze keer mogen ze het onderwerp alleen uitbeelden, dus zonder te praten.

Ronde 3: Één woord

Voor de laatste ronde mag de speler slechts één woord gebruiken om het onderwerp op het kaartje te beschrijven, terwijl het team probeert te raden. Omdat alle onderwerpen al twee keer voorbij zijn gekomen, is deze ronde goed te doen, zolang je maar een tactisch woord kiest.

Punten tellen:

Na de drie speelrondes ga je punten tellen. De teams verdienen punten voor elk correct geraden onderwerp. Het team met de meeste punten aan het einde van het spel wint.

En zo heb je met de Fishbowl Game een avondvullend programma! Kortom, een super leuk spelletje tijdens een feestje.


Fishbowl Game spel

Afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article