De leukste Halloween spelletjes voor thuis of buiten

halloween spelletjes

Dit feest wordt ieder jaar populairder! En ik snap wel waarom. Nee, het draait niet alleen om snoep scoren, maar ook de Halloween spelletjes voor kinderen zijn zo leuk! En of het nu thuis of buiten is, met deze ideeën heb je een Halloween feestje zo georganiseerd.

Doen op een Halloween feestje!

Dus vraag jij je af wat je doet op een Halloween feestje, wij hebben daar het antwoord op! Met deze spelletjes organiseer je namelijk binnen een handomdraai een spannende party! Op het gebied van leuke DIY Halloween spelletjes hebben we een paar printables voor je in petto. En wil je graag de spelletjes buiten organiseren, scroll dan meteen even naar onze Halloween speurtocht. Klaar voor de leukste Halloween spelletjes? Check ze allemaal hieronder!

Halloween spelletjes voor buiten

Voor de Halloween spelletjes buiten, ben je natuurlijk wel afhankelijk bent van het weer. Maar laten we er gewoon lekker vanuit gaan dat het weer de buitenspelletjes toelaat. En mocht het toch geen weer zijn, dan kun je de meeste spellen, zoals de speurtocht, ook binnen spelen.

Griezelige speurtocht

Laten we dan ook meteen maar beginnen met de Halloween speurtocht. Kinderen zijn namelijk dol op speuren! En een speurtocht is de ideale manier om kinderen buiten in beweging te krijgen. Wanneer je in een leuke en enthousiaste wijk woont, kun je voor alle buurtkinderen deze speurtocht uitzetten. Speel je dit spel buiten, dan raden we aan om de symbolen plastificeren.

Halloween speurtocht

Met deze Halloween speurtocht volg je de ‘enge figuren’ op je speurkaart. De kinderen volgen een route door onder andere de pijlen te volgen, maar je kunt ook op een andere manier aanwijzingen geven. Het leuke van deze Halloween speurtocht is dat je tussendoor spelletjes kunt spelen. Bijvoorbeeld door bij ieder symbool van de speurkaart een spelletje klaar te zetten. Dit kun je overigens ook bij een Halloween feestje thuis doen!

Leuke Halloween spelletjes

Sommige van de volgende leuke Halloween spelletjes kun je gebruiken tijdens de speurtocht. Maar je kunt ze ook gewoon leuk spelen tijdens een Halloween feestje thuis. Haal eruit wat nuttig voor je is. Onderaan deze blog kun je ons Halloween spelletjes pakket bestellen, downloaden en printen.

Halloween bingo

Wat is een feestje nog zonder bingo? Precies, dit hoort er gewoon bij! Daarom hebben we ook voor Halloween een bingo gemaakt. En doordat we een bingo spel met symbolen hebben gemaakt, kun je dit spel ook prima met de kleintjes spelen. Wanneer één van de getrokken Halloween symbolen op jouw bingokaart staat afgebeeld, mag je deze afvinken. Heb je een rij vol of misschien wel je hele bingokaart, dan heb je BINGO en misschien krijg je dan wel wat lekkers?

halloween bingo

Je kunt onze Halloween bingo los kopen. Maar je vindt het spel ook in onze Halloween spelletjes pakket die je onderaan deze blog kunt vinden.

Verboden woord

Verboden woord is ook een heel leuk spelletje om te spelen tijdens een Halloween feestje. En ook dit spel kun je prima gebruiken tijdens de speurtocht! Maar er dan een opdracht van. Voorbeeld: Wanneer er acht woorden geraden zijn, mogen de kinderen weer verder met speuren.

Bij ‘Verboden woord’ gaat het erom dat je het woord op het kaartje zo goed mogelijk omschrijft, zodat de andere spelers het kunnen raden. Maar je mag de andere woorden die op het kaartje staan niet gebruiken! Dit verboden woord spel hebben we speciaal gemaakt in een Halloween-variant. Met vooral veel ‘enge woorden’ dus!

Prik de staat op de zwarte kat

Dit is een leuk en vooral origineel spelletje voor Halloween. Ik denk niet dat dit spelletje al vaak gespeeld is tijdens een Halloween feestje. We hebben een variant op ‘ezeltje prikje’ gemaakt, maar dan geen staart op de ezel, maar op de zwarte kat. Geblinddoekt moeten de kinderen zo goed mogelijk de staart op de zwarte kat prikken. Geinig toch?

halloween spelletjes

Halloween hints en pictionary

Nog zo’n leuk spel met woorden! Op de kaartjes ze je allerlei woorden die met het thema Halloween te maken hebben. De kinderen zullen het super leuk vinden om Halloween hints of pictionary te spelen, want lachen gieren brullen is altijd gegarandeerd bij dit spel. Je kunt zowel hints (dus uitbeelden) als pictionary (tekenen) spelen met Halloween woorden. En om het je makkelijk te maken, hebben we al een printable gemaakt met 48 hints kaartjes.

halloween spelletjes

Ganzenbord zonder ganzen…

Wie kent het spel ganzenbord niet? Nou dan is dit het moment om het te gaan leren kennen! Van dit leuke spelletje hebben we een Halloween versie gemaakt. Dus je verzet geen ganzen, maar ‘enge figuren’. Ik zet steeds ‘enge figuren’ tussen haakjes, want zo griezelig zijn ze ook weer niet. Ze zijn zelfs bijna schattig.

halloween spelletjes

Het spelbord kun je uitprinten, de spelregel kaartjes zitten er los bij. En je kunt zelfs bijpassende pionnen maken voor dit ganzenbord spel. Maar vind je het te veel gepriegel om zelf de pionnen te maken, dan kun je natuurlijk ook een paar pionnetjes van een ander spelletje pakken. Verder heb je nog een dobbelsteen nodig.

halloween spelletjes

Halloween quiz

We hebben ook nog een kleine quiz tussen deze Halloween spelletjes gedaan. Een quiz is nu eenmaal mega populair om te spelen op feestjes, dus een Halloween versie kan niet ontbreken. En ook de quizvragen kun je buiten bij de speurtocht gebruiken, maar ook voor als je een Halloween feestje thuis geeft.

De Halloween quiz bestaat uit 12 trivia-vragen. Hoeveel kennis hebben jouw kinderen over Halloween?

Escape room

Dit laatste Halloween spel is los te bestellen via onze site, maar wilde ik toch even ook in dit rijtje vermelden. Onze Halloween escape room is namelijk een hele toffe activiteit voor op een feestje! Je speelt de escape room in groepjes van 4 en is voor kinderen in de leeftijd van 7 tot ongeveer 10 jaar oud. Wie oh wie ontsnapt als eerste uit de spooktrein?

Dus ook leuk, maar niet in dit printable pakket: Halloween escape room!

escape room halloween

Halloween spelletjes downloaden en printen

Vind je het leuk om deze spelletjes tijdens Halloween of op een feestje te spelen? Dan kun je hier het hele pakket downloaden en printen.

Wat koop je?

Hier nog even op een rij wat er allemaal in dit printable pakket zit:

  • Griezelige speurtocht
  • Halloween bingo
  • Halloween spel ganzenbord
  • Halloween spel verboden woord
  • Prik de staart (zwarte kat)
  • Halloween hints en pictionary
  • Halloween quiz

Hieronder kun je het Halloween spelletjes printable pakket heel makkelijk bestellen en betalen met iDeal. Nadat je hebt betaald ontvang je de prints direct in je mailbox. Je kunt de printables dan zelf printen, zo vaak als je wil.

Bedrag € -
speletjes voor halloween
Previous ArticleNext Article