Spelletjes voor oud en nieuw om zelf te printen

spelletjes oud en nieuw printen

Oudejaarsavond is voor ons een gezellige avond waarbij we zoveel mogelijk spelletjes uit de kast trekken. We moeten de kinderen tenslotte toch wakker zien te houden. Maar dit jaar doen we het anders, dit jaar houden we een oud en nieuw spelletjes circuit met deze spelletjes. Echte originele oud en nieuw spelletjes die je zelf kunt printen.

Wil je ook een keer wat anders dan wat er uit je eigen spelletjeskast komt? Lees dan snel verder, we hebben deze printbare spelletjes voor je op een rij gezet.

Oudejaarsavond speurtocht

Laten we beginnen met de oudejaarsavond speurtocht. Kinderen zijn namelijk dol op speuren! En een speurtocht is de ideale manier om kinderen in beweging te krijgen. Deze speurtocht kun je zowel buiten als binnen uitzetten. Wanneer je dit met oud en nieuw buiten doet, is het misschien wel handig om de printables te plastificeren.

Met deze speurtocht volg je de ‘oud en nieuw symbolen’ op de speurkaart. De kinderen volgen een route door onder andere de pijlen te volgen, maar je kunt ook op een andere manier aanwijzingen geven. Het leuke van deze speurtocht is dat je tussendoor spelletjes kunt spelen. Bijvoorbeeld door bij ieder symbool van de speurkaart een spelletje klaar te zetten. Bij de oliebollen ga je bingo spelen, bij de kalender een potje ganzenbord, enzovoorts. Je kunt dus helemaal je eigen ideeën en creativiteit kwijt met deze speurtocht.

Wat ook een leuk idee is, is om de speurtocht te combineren met de oudejaarsavond escape room! We hebben een escape room voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar en een escape room voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Deze escape rooms zitten niet in het oud en nieuw spelletjes pakket die je onderaan deze blog kunt vinden.

Oud en nieuw bingo

Een bingo spel is op z’n allerleukst wanneer het thema duidelijk te zien is. En met dit oud en nieuw bingo spel is het thema wel duidelijk lijkt me. Het leuke van deze bingo variant is dat je het ook heel goed met kleintjes kunt spelen. Ze hoeven namelijk alleen maar de symbolen te herkennen. Wanneer één van de getrokken oud en nieuw symbolen op jouw bingokaart staat afgebeeld, mag je deze afvinken. Heb je een rij vol of misschien wel je hele bingokaart, dan heb je BINGO!

bingo oudejaarsavond spel

Kortom, een ontzettend leuk spelletje om op oudejaarsavond te spelen. Je kunt onze oudejaarsavond bingo los kopen. Maar je vindt het spel ook in het oud en nieuw spelletjes pakket die je onderaan deze blog kunt vinden.

Oud en nieuw ganzenbord

Hoe leuk is het om dit ouderwetse spelletje in een oud en nieuw uitvoering te spelen tijdens oudejaarsavond? Nou volgens ons is dat héél leuk! Daarom hebben we deze toffe variant van dit spel gemaakt. Het bord kun je uitprinten, de spelregel kaartjes zitten er los bij. Je kunt pionnen uit een origineel spelletje gebruiken, maar je kunt de pionnen voor deze ganzenbord ook zelf maken met de bijgeleverde printable. Het is misschien wel even priegelen, maar ontzettend leuk! Verder heb je alleen nog een dobbelsteen nodig.

spel oud en nieuw

Oudejaarsavond dobbelspel met opdrachtkaartjes

Dobbelen is een spel dat heel populair is om te spelen met Sinterklaas of kerst. Maar ook op oudejaarsavond is dit spelletje een hit. Koop wat kleine cadeautjes en spelen maar. Wij hebben het dobbelspel een extra sausje gegeven door er opdrachtenkaartjes aan toe te voegen. Dit maakt het dobbelen nog speelser en spannender!

oudejaarsavond dobbelspel opdrachten

Ook het oudejaarsavond dobbelspel kun je los kopen. Maar je vindt het spel ook in het oud en nieuw spelletjes pakket die je onderaan deze blog kunt vinden.

Oud en nieuw hints

Dit is ons favoriete spelletje op oudejaarsavond! Hints! Op de kaartjes zie je allerlei woorden die met het thema oud en nieuw te maken hebben. Niet alleen kinderen zullen het super leuk vinden om oudejaarsavond hints te spelen, ook volwassenen lachen, gieren en brullen het uit bij dit spel. Beeld uit wat er op je kaartje staat en wie uiteindelijk de meeste kaartjes binnen een bepaalde tijd goed hebben geraden, wint het spel!

spelletjes oud en nieuw

Oud en nieuw spelletjes downloaden en printen

Vind je het leuk om deze spelletjes tijdens oudejaarsavond te spelen? Dan kun je hier het hele pakket downloaden en printen.

Wat koop je?

Hier nog even op een rij wat er allemaal in dit printable pakket zit:

  • Oudejaarsavond speurtocht
  • Oudejaarsavond bingo
  • Oudejaarsavond spel ganzenbord
  • Oudejaarsavond dobbelspel met opdrachtenkaartjes
  • Oudejaarsavond hints

Hieronder kun je het oudejaarsavond spelletjes printable pakket heel makkelijk bestellen en betalen met iDeal. Nadat je hebt betaald ontvang je de prints direct in je mailbox. Je kunt de printables dan zelf printen, zo vaak als je wil.

Bedrag € -
Previous ArticleNext Article