Één minuut spelletjes voor het hele gezin

één minuut spelletjes

Deze kindvriendelijke één minuut spelletjes maken van een spelletjesmiddag of avond met het gezin een ultiem feest. Leeftijd, aantal spelers, het maakt allemaal niet zoveel uit. Maar lachen, gieren, brullen is gegarandeerd!

Zijn jullie thuis dol op spelletjes spelen? Dan hebben jullie vast regelmatig een spelletjes toernooi met elkaar! Nu kun je tijdens zo’n middag of avond allerlei spelletjes uit de kast trekken, maar je kunt het ook een keer over een andere boeg gooien. Deze één minuut spelletjes voor het hele gezin geven een verrassend leuke wending aan je spelletjes toernooi! En zijn ideaal voor speciale gelegenheden. Denk aan kerst, pakjesavond of een verjaardagsfeestje.

één minuut spelletjes

Wat zijn één minuut spelletjes?

Eén minuut spelletjes komen van de Minute-to-Win-It spelletjes. Dit zegt het eigenlijk al, je moet ervoor zorgen dat je binnen een minuut het spelletje dat je speelt wint. Het zijn dus snelle uitdagingen die het winnende team in slechts 60 seconden moet voltooien! Klinkt simpel, maar soms is de uitvoering van deze snelle spelletjes nog best lastig.

Het is gemakkelijk om zelf de één minuut spelletjes te maken. Voor de meeste van deze spelletjes heb je niet veel nodig en waarschijnlijk heb je de meeste benodigdheden al in huis.

Wat je in ieder geval nodig hebt, is een timer om op één minuut te zetten.

Post-it spel

Nodig: Post-it

Het 1 minuut post-it spel is een leuk en eenvoudig spel dat je met z’n tweeën of met een groepje kunt spelen. Het gaat erom zoveel mogelijk post-it briefjes (in 60 seconde) op je gezicht te laten plakken. Hoe harder je moet lachen, hoe moeilijker het wordt en hoe sneller de post-it briefjes eraf vallen. Wie na één minuut de meeste post-it briefjes op zijn gezicht heeft plakken, wint het spelletje.

Zoek de voorwerpen

Nodig: random kleine voorwerpen

Laat een aantal voorwerpen aan de spelers zien. Denk aan vorken, dobbelstenen of knikkers. Dan gaan de spelers even de gang op en jij verstopt de voorwerpen in de kamer. De spelers krijgen één minuut de tijd om de voorwerpen te vinden. Wie de meeste gevonden heeft, wint het één minuut spelletje!

Woorden raden

Nodig: pen en papier

Kies een woord en schrijf alle letters op een apart briefje. Laat de spelers de letters mixen en vervolgens in één minuut proberen het woord te raden. Hoe langer het woord, hoe moeilijker dit spelletje is. Om het nog moeilijker te maken kun je meerdere woorden door elkaar husselen.

Kaartenhuis bouwen

één minuut spelletjes

Nodig: speelkaarten

Dit is één van onze favoriete één minuut spelletjes waarbij het om concentratie draait. Pak een pak speelkaarten en verdeel de kaarten onder de spelers. Ben je met een grote groep, dan is het handig om meerdere kaartspellen te hebben. Laat de spelers in één minuut een kaartenhuis bouwen, wie het verste komt, wint het spel.

Terug naar de top

Nodig: 25 plastic bekers in één zelfde kleur + 1 plastic beker in een andere kleur.

Elke speler begint met een stapel van 25 rode bekers met één blauwe beker bovenaan de stapel. Mocht je andere kleuren bekers hebben, is dat natuurlijk ook prima.

Begin met het verplaatsen van de bovenste blauwe beker naar de onderkant van de stapel, en blijf de bekers van boven naar beneden verplaatsen totdat de blauwe beker weer bovenaan de stapel zit. Wie dit binnen een minuut als eerste lukt, wint het spel. Zo simpel is het.

Rommel in de kofferbak

Nodig: lege tissuedoos en pingpongballetjes

Bind een open (lege) tissuedoos vol pingpongballetjes op de rug van elke speler. Zet de timer en zodra deze begint af te tellen, is het doel is om door te schudden, springen en bewegen, zoveel mogelijk pingpongballetjes uit de doos te krijgen.

Dit is sowieso één van de één minuut spelletjes waarbij kinderen de slappe lach krijgen.

In de lucht houden

één minuut spelletjes

Nodig: ballonnen (sowieso zijn ballonnen spelletjes geschikt voor één minuut spelletjes)!

Met één hand achter de rug, moeten de spelers hun best doen om twee opgeblazen ballonnen 60 seconden in de lucht te houden. Je kunt het spelletje moeilijker maken door nog meer ballonnen aan het spel toe te voegen of door de spelers twee handen achter de rug te laten houden.

Ballen in de soep

Nodig: (katoenen) balletjes, blinddoek, kom, lepel

Strooi rondom een schaaltje katoenen ballen op een tafel. Geef iedere speler een lepel omgekeerd in zijn mond en blinddoek hem. Ze hebben een minuut om de katoenen ballen te vinden en met de lepel (die dus bestuurd wordt met de mond) in de kom te doen.

Snoepje pakken

Nodig: verpakt snoepje en ovenwanten

Dit is één van die heerlijke en hilarische één minuut spelletjes. Elke speler draagt een set ovenwanten en moet een snoepjes uitpakken. Wie binnen een minuut de meeste snoepjes met ovenwanten aan kan uitpakken is de winnaar. Je kunt dit ook doen met een ingepakt voorwerp.

Papieren vliegtuigjes vouwen

één minuut spelletjes

Nodig: papier

Vouw zoveel mogelijk papieren vliegtuigjes in één minuut en gooi ze vervolgens om te kijken welk vliegtuig het verst vliegt.

Appeltjes stapelen

Nodig: 5 appeltjes per speler

Geef iedere speler vijf appels. Ze hebben één minuut de tijd om ze op te stapelen. Wie het (als eerste) lukt, wint dit spelletje.

Dobbelsteentjes stapelen

Nodig: ijsstokje en dobbelstenen

Geef iedereen een ijsstokje. Deze klem je tussen je tanden. Nu is het de bedoeling om dobbelstenen op het ijsstokje te stapelen. Wie na één minuut de hoogste toren heeft, wint het spel!

Het is een beetje lastig, maar superleuk om naar te kijken!

Met stokjes eten

Nodig: eetstokjes en jellybeans

Geef iedere speler twee eetstokjes. Met deze twee eetstokjes moeten ze zoveel mogelijk jellybeans zien te eten. Je kunt het ook zo spelen dat de jellybeans van het ene kommetje naar het andere kommetje verplaatst moeten worden. Geen jellybeans? Het kan ook met M&M’s of iets dergelijks.

Rietjes en Jellybeans

één minuut spelletjes

Nodig: rietjes en jellybeans

Dit is ongeveer hetzelfde één minuut spelletje als hierboven, maar dan verplaats je de jellybeans niet met stokjes maar met een rietje. Dit krijg je voor elkaar door het rietje in je mond te doen en de jellybeans omhoog te zuigen. Wie de meeste jellybeans verplaatsen kan, wint het spelletje.

Pingpong vangen

Nodig: lege eierdoos en pingpongballetjes

Voor dit leuke spelletjes die je binnen één minuut kunt spelen, heb je een leeg eierdoosje en 12 pingpongballetjes nodig. Het doel is om de pingpongballetjes binnen een minuut in het eierdoosje te stuiteren. Als 12 pingpongballen te moeilijk lijken, kun je het aantal verlagen tot 8 of 6, afhankelijk van de leeftijd. Wie uiteindelijk de meeste pingpongballetjes in het eierdoosje weet te krijgen, wint het spelletje.

Geen lege eierdoos in huis? Je kunt ook (plastic) bekertjes neerzetten.

één minuut spelletjes

Maffe aardappel

Nodig: een zo min mogelijk ronde aardappel

Duw een zoete of gewone aardappel (hoe minder rond, hoe beter) over de vloer van de ene kant van de kamer naar de andere kant. Maar nu komt het, doe dit met alleen je neus! Je raadt het al, wie binnen 60 seconde het verste komt (recht stuk) wint de race.

‘Face’ het koekje

Nodig: oreo koekjes

We sluiten deze rij van één minuut spelletjes af met de meest hilarische! Het is één van de meest populaire één minuut spelletjes en mag dus absoluut niet ontbreken tijdens jullie eigen toernooi.

Leg een oreo koekje op je oog en probeer de oreo van het oog in de mond te krijgen zonder de handen te gebruiken. Dit is natuurlijk vooral grappig om naar te kijken! Maar ook als speler zul je in een deuk liggen van het lachen.


Uitgelichte afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article