Review Meccano Micronoid

Meccano wie kent het niet? Van Meccano bouw je de mooiste kunstwerken, auto’s, machines, dino’s of pakketten. Met een beetje handigheid schroef je alles stevig in elkaar en is uren bouw- en speelplezier gegarandeerd. Ik bouwde voor deze review samen met de vijfjarige een Meccano Micronoid robot.

Meccano Micronoid

De Meccano Micronoid robot bouwen

Als je de doos openmaakt vind je daarin het hoofd van de Micronoid, een aantal zakjes met boutjes, moertjes en de plastic onderdelen, gereedschap en natuurlijk de handleiding om je Micronoid in elkaar te zetten.

Het eerste dat me opvalt is dat de Micronoid uit kunststof onderdelen bestaat. Ik kan me herinneren dat ik als kind met metalen Meccano speelde, maar deze kunststof onderdelen zien er minstens net zo stevig uit. We gaan aan de slag! 

De bouwtekening is duidelijk, maar het in elkaar schroeven van de kleine onderdeeltjes met het bijgeleverde gereedschap is een nauwkeurig werkje. Voor mijn vijfjarige is dit iets te ingewikkeld, maar dat is niet zo gek, want op de doos staat duidelijk vermeld dat dit speelgoed bedoeld is voor kinderen van acht jaar en ouder. We besluiten dus de taken te verdelen: zoon zoekt de onderdelen uit en ik schroef deze aan de hand van de bouwtekening in elkaar.

De robot bestaat uit 139 onderdelen en het kost ons ruim een uur om deze in elkaar te zetten. Ik kan me voorstellen dat dit voor een achtjarige nog iets langer werk zal zijn. Een uitdaging, maar zeker goed te doen.

Wat kan Meccano Micronoid robot?

Nu gaan we eens kijken wat de robot allemaal kan doen. De Micronoid is natuurlijk niet zo uitgebreid als zijn grote broers uit de Meccanoid serie, maar heeft toch een aantal leuke functies. De bediening is bovenop zijn hoofd te vinden . De robot heeft vier standen, die je middels een schuifschakelaar kan kiezen: slapen (uit), 8 ball, dansen en een stand waarin hij willekeurig allerlei dingen doet. Daarnaast zijn er ook een opname en afspeelknop en drie knoppen om de robot te programmeren.

In de 8 ball stand kun je de robot vragen stellen en zal hij deze beantwoorden met ja of nee. Ook kun je de robot een patroon en je stem laten opnemen. De opgenomen geluiden zal hij weer afspelen en onderwijl beweegt hij volgens de route die je hem hebt opgegeven.

In de dans stand, danst de Micronoid vrolijk op de maat van de muziek die je afspeelt. Met zijn grote armen en vriendelijke kop met grote knipperende ogen, ziet dit er heel vermakelijk uit.

In de ‘willekeurige’ modus gaat de robot zijn eigen gangetje en lijkt te reageren op geluiden in de omgeving.

Conclusie van de review:

– Er wordt een duidelijke bouwtekening bijgeleverd. 

– In een paar kleine hoekjes is het was lastig de moertjes vast te draaien, maar met enig geduld zeker goed in elkaar te zetten door kinderen vanaf een jaar of acht. Jongere kinderen zul je wel een handje moeten helpen.

– Het in elkaar zetten is een secuur werkje, maar leuk om  te doen.

– De robot heeft niet heel veel verschillende functionaliteiten, maar vooral de opname functies vallen bij mijn kleintjes in de smaak.

– Na enkele weken zit de robot nog steeds stevig in elkaar!

Een Meccano robot bestellen? Dat kan hier vanaf € 49,95

Previous ArticleNext Article