Leuk voor de kleintjes: Very mappy

Nu de 7-jarige ook een beetje lezen kan, wordt de wereld voor haar letterlijk een stuk groter. Inmiddels is ze zelfs bezig met hoe de wereld in elkaar zit. En dan bedoel ik niet het ontstaan of de politiek. Nee ik bedoel wat waar ligt, qua landen, ook wel topografie genoemd. Frankrijk is een land. Parijs is een stad in Frankrijk. Enzovoorts, enzovoorts.

Maar laten we beginnen met een overzicht van ons eigen kikkerlandje. En daar was de Very Mappy kaart een uitstekende troef voor. Een XXL plattegrond van Nederland die nog ingekleurd kan worden. Voor de 7-jarige een interessante kaart omdat ze inzicht krijgt van het land en de plek waar ze woont. Ze kan de namen van onder andere de steden lezen en krijgt meteen een klein beetje richtingsgevoel. Misschien.

Voor de peuter en kleuter is de kaart ook ontzettend leuk, omdat alles nog ingekleurd kan worden. En ondertussen kan ik bij de kenmerkende plaatjes (Domtoren, Zeeuws meisjes, kaasmarkt, enzovoorts) het één en ander vertellen.

verymappy

Na de een Amsterdamse editie kwam er een Very Mappy Nederland. De 1,2 meter brede kleurplaat staat boordevol bezienswaardigheden, grappige details en bevat een grote diversiteit aan mensen en dieren. Very Mappy Nederland en Very Mappy Amsterdam zijn voor € 12,95 verkrijgbaar op www.verymappy.com.

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Leuk zo’n kaart. Ik denk er ook over na om opnieuw een kaart van Europa aan de muur te hangen. Ergens zou ik best eentje willen met kurk achter zodat we speldjes kunnen zetten in de bezochte steden en speldjes in de steden die we nog willen bezoeken. Lijkt me leuk om op weg te dromen.

  2. Dit vind ik nou echt een leuk product! Het is creatief en nog leerzaam ook!