Leuk voor pakjesavond: een speurtocht naar de cadeautjes!

Als je op zoek bent naar een leuke manier om de cadeautjes op pakjesavond te geven, dan ben je hier op het juiste adres. We hebben namelijk een speurtocht naar de Sinterklaas cadeautjes voor je gemaakt. Je hoeft er niet veel voor te doen, de kaartjes en printables zijn zo kant en klaar uit te printen.

De kinderen zullen de speurtocht naar de cadeautjes fantastisch vinden. En jij waarschijnlijk ook, want wat is er nou leuk aan klakkeloos gegraai in de zakken? Helemaal niks! Nee, met deze speurtocht krijgt pakjesavond een leuke invulling en is het graaien verleden tijd.

Speurtocht kaartjes

We hebben totaal 12 speurtocht kaartjes gemaakt. Deze zijn verdeeld over twee vellen en dien je zelf nog even uit te knippen. Als je een lamineer apparaat hebt, kun je de kaartjes voor het mooie ook nog lamineren. Ieder huis is anders ingericht, dus de volgorde kun je helemaal zelf bepalen. De enige kaarten die belangrijk zijn, zijn de eerste en laatste. Ook hebben we een vel met lege kaartjes om uit te printen, voor als je zelf nog aanwijzingen wil toevoegen aan de speurtocht. Je kunt ook zelf bepalen of je tijdens de speurtocht cadeautjes verstopt of dat je de cadeautjes bewaart tot het einde. Een soort schat zoeken wordt het dan.

Deze speurtocht is ideaal voor pakjesavond, zeker wanneer Sinterklaasavond thuis of bij opa en oma viert.

sinterklaas speurtocht

Van te voren leg je de speurtocht uit. Dit kun je bijvoorbeeld doen wanneer de kinderen een Sinterklaasfilm kijken. Maar je kunt er ook voor kiezen om de kaartjes tijdens de speurtocht neer te leggen. Dit moet je dan natuurlijk wel een beetje stiekem doen. Het eerste kaartje moet je zelf bij je houden. Wanneer je denkt dat de tijd daar is om de speurtocht naar de cadeautjes te beginnen, lees je het kaartje voor. Of je laat het één van de kinderen voorlezen, net wat je zelf wil.

Sinterklaas speurtocht met kaart

Daarnaast hebben we ook een Sinterklaas speurtocht met kaart. Het idee van deze speurtocht is ook heel simpel. Je ontvangt een Sinterklaas-wegwijs-kaart met daarop een route naar de cadeautjes. Op de route kom je een aantal ‘Sinterklaas symbolen’ tegen. Je begint bij de stoomboot, dan kom je het verlanglijstje tegen, je gaat door naar de schoen, de schoorsteen, het paard van Sinterklaas, de huisjes, het grote boek, de staf en Sinterklaas hem zelf. Als laatste vind je eindelijk berg met cadeautjes! Al deze symbolen ontvang je bij de Sinterklaas speurtocht printable (af te drukken op A4).

sinterklaas speurtocht

Deze twee speurtochten voor pakjesavond zijn ook heel goed samen te voegen tot één speurtocht.

Let op! Deze Sinterklaas speurtocht vind je ook in ons Sinterklaasfeest printable pakket. Ben je op zoek naar nog meer spelletjes voor pakjesavond? Kijk dan eens bij ons Sinterklaas spelletjes pakket.

Speurtocht printen voor pakjesavond

De printable bestaat dus uit een speurtocht met rijmkaartjes en een speurtocht met wegwijs-kaart en Sinterklaas symbolen.

Hieronder kun je de printable voor de Sinterklaas speurtocht op pakjesavond heel makkelijk bestellen en betalen met iDeal of Bancontact. Na betaling ontvang je de printable direct in je mailbox, je kunt deze dan zelf uitprinten.

Bedrag € -
sinterklaas speurtocht
sinterklaas speurtocht

sinterklaas speurtocht
Previous ArticleNext Article