Leuk voor pakjesavond: een speurtocht naar de cadeautjes! 0

pakjesavond sinterklaas

Als je nog op zoek bent naar een leuke manier om de cadeautjes op pakjesavond te geven, dan ben je hier op het juiste adres. We hebben namelijk een speurtocht naar de Sinterklaas cadeautjes voor je gemaakt. Je hoeft er niet veel voor te doen, de kaartjes zijn zo kant en klaar uit te printen. En als je geen printer hebt, kun je de kaartjes overschrijven. 

De kinderen zullen de speurtocht naar de cadeautjes fantastisch vinden. En jij waarschijnlijk ook, want wat is er nou leuk aan klakkeloos gegraai in de zakken? Helemaal niks! Nee, met deze speurtocht krijgt pakjesavond een leuke invulling en is het graaien verleden tijd.

We hebben totaal 12 speurtocht kaartjes gemaakt. Deze zijn verdeeld over twee vellen en dien je zelf nog even uit te knippen. Als je een lamineer apparaat hebt, kun je de kaartjes voor het mooie ook nog lamineren. Ieder huis is anders ingericht, dus de volgorde kun je helemaal zelf bepalen. De enige kaarten die belangrijk zijn, zijn de eerste en laatste. Ook hebben we een vel met lege kaartjes om uit te printen, voor als je zelf nog aanwijzingen wil toevoegen aan de speurtocht. Je kunt ook zelf bepalen of je tijdens de speurtocht cadeautjes verstopt of dat je de cadeautjes bewaart tot het einde. Een soort schat zoeken wordt het dan.

Deze speurtocht is ideaal voor pakjesavond, zeker nu we Sinterklaasavond thuis moeten vieren.

Van te voren leg je de speurtocht uit. Dit kun je bijvoorbeeld doen wanneer de kinderen een Sinterklaas film kijken. Maar je kunt er ook voor kiezen om de kaartjes tijdens de speurtocht nee te leggen. Dit moet je dan natuurlijk wel een beetje stiekem doen. Het eerste kaartje moet je zelf bij je houden. Wanneer je denkt dat de tijd daar is om de speurtocht naar de cadeautjes te beginnen, lees je het kaartje voor. Of je laat het één van de kinderen voorlezen, net wat je zelf wil.

Je print de kaartjes hier:

(Het spel spoorzoeken kun je overigens ook heel goed gebruiken als speurtocht voor pakjesavond.)


sinterklaas speurtocht cadeautjes

Previous ArticleNext Article