Ook leuk: Escape Room voor pakjesavond!

Als je op zoek bent naar een leuke manier om de cadeautjes op pakjesavond te geven, dan ben je hier op het juiste adres. We hebben namelijk een toffe Sinterklaas Escape Room gemaakt!

Pakjesavond

De cadeautjes zijn vast komen te zitten in de schoorsteen! Sinterklaas en Piet hebben dus hulp nodig om de cadeautjes los te krijgen en op tijd af te leveren op pakjesavond. De kinderen moeten de code kraken en als beloning krijgen ze hun Sinterklaas cadeautjes. Een Sinterklaas Escape Room is een originele, maar vooral leuke manier om pakjesavond te vieren.

Sinterklaas escape room

We hebben een Escape Room gemaakt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Vier je Sinterklaas met kleintjes, dan is de Sinterklaas speurtocht een beter idee. Heb je nou alle leeftijden in het gezelschap? Dan zou je met een beetje creativiteit de twee ook nog kunnen combineren. Maar deze Sinterklaas Escape Room is dus voor kinderen die kunnen lezen.

Deze Sinterklaas Escape Room kun je met 1 tot 4 kinderen spelen. Zijn er meer kinderen in het gezelschap, dan kun je de spelers in groepjes opdelen. Zorg er dan wel voor dat de groepjes een eigen ruimte hebben om de Sinterklaas Escape Room op te kunnen lossen. Deze Escape Room duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Een perfecte activiteit voor pakjesavond dus!

Door verschillende raadsels en puzzels op te lossen, kraken de kinderen een code. Wanneer de code gekraakt is, zijn de pakjes bevrijd.

Sinterklaas Escape Room printen

De Sinterklaas Escape Room kun je hier bestellen. Deze ontvang je dan direct in je mailbox en kun je thuis zelf printen. Je hebt ongeveer een kwartiertje nodig om de Sinterklaas Escape Room voor te bereiden. Je moet natuurlijk alle printables printen. Er zijn een aantal printables die uitgeknipt moeten worden, onder andere de geheimtaal schijf. Als je een lamineer apparaat hebt, kun je de schrijf en bijvoorbeeld de hintkaartjes voor het mooie ook nog lamineren. Er moet één printable van tevoren verstopt worden in een boek. En dat is alles! De rest is aan de kinderen om op te lossen.

sinterklaas escape room

De Escape Room is dus ideaal voor pakjesavond, ook wanneer je Sinterklaasavond bij opa en oma viert.

Hieronder kun je de printable voor de Sinterklaas Escape Room op pakjesavond heel makkelijk bestellen en betalen met iDeal of Bancontact. Na betaling ontvang je de printables direct in je mailbox, je kunt deze dan zelf uitprinten.

Bedrag € -
Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.