Sinterklaas aftelkalender en schoenzetkalender om zelf te printen

sinterklaas aftelkalender 2023

“Mama, wanneer komt Sinterklaas?”, “Mama, wanneer mag ik mijn schoen zetten?”. Met het antwoord “nog lang niet”, zijn ze niet meer te sussen. In deze periode is een aftelkalender en een schoenzetkalender zo gek nog niet!

Sinterklaas aftelkalender is onvermijdelijk

De weken voor pakjesavond, zijn zo spannend, dat de kinderen om het geringste uit hun vel barsten. Maar gezellig is het wel. Om het leven vlak voor Sinterklaas nog een beetje schappelijk te houden en in goede banen te leiden, hebben we de aftelkalender. Een aftelkalender is onvermijdelijk, maar brengt wel wat rust en duidelijkheid in die kleine koppies van de kinderen.

Uiteraard is de sinterklaas aftelkalender aangepast naar 2023! Sinterklaas komt in 2023 op 18 oktober met zijn stoomboot aan in Nederland.

Ook een schoenzetkalender

Naast een aftelkalender, is een schoenzetkalender ook verrekte handig. Wij hebben een keer een jaar gehad dat de kinderen iedere avond hun schoen gingen zetten. En dat eindigde de meeste ochtenden in een grote teleurstelling, want de Sint was wéér niet geweest. Vanaf dat moment besloten we het anders te doen en gebruikten we een schoenzetkalender, met een schoenzet optie op woensdag en zaterdag.

Sinterklaas aftelkalender en schoenzetkalender in één

Het mooiste is natuurlijk om een Sinterklaas aftelkalender en schoenzetkalender te combineren. Dat maakt de periode voor 5 december helemaal overzichtelijk. Wij maakte een kalender voor Sinterklaas 2023, waarop je kleintje iedere dag kan aftellen naar 5 december en op woensdag en zaterdag mag hij zijn schoenzetten. Een Sinterklaas aftelkalender en schoenzetkalender in één dus. En met de bijgeleverde ‘aftelplakkers’ kan je kind iedere dag een dag wegplakken.

De aftelkalender en schoenzetkalender 2023 zelf printen

Deze superleuke en originele aftelkalender en schoenzetkalender kun je hier bestellen en zelf printen. Naast de aftelkalender en schoenzetkalender ontvang je dus ook een blad met aftelplakkers. Deze kun je zelf uitknippen en vervolgens laat je je kleintje iedere avond (met een beetje lijm) een dag afplakken. Als leuk extraatje ontvang je bij deze printable ook nog een bijpassende printable met een Sinterklaas verlanglijstje.

De printable kopen

Hieronder kun je de aftelkalender en schoenzetkalender printable heel makkelijk kopen en betalen met iDeal of Bancontact. Na betaling ontvang je de printable direct in je mailbox, je kunt deze dan zelf uitprinten.

Wat koop je:

  • Onze originele aftelkalender en schoenzetkalender voor Sinterklaas 2023
  • Een blad met aftelplakkers
  • Extra: printable met origineel Sinterklaas verlanglijstje
Bedrag € -
sinterklaas aftelkalender 2023
sinterklaas schoenzetkalender 2023

Deze vind je misschien ook leuk, originele aftelkalender met envelopjes en briefjes:

Originele aftelkalender
Previous ArticleNext Article