Appeltjes plukken, hoe het werkelijk gaat…

Ah leuk, het is herfst! We kunnen weer appeltjes plukken met de kinderen. Dit is echt zo’n idyllische activiteit om te doen met kinderen. Lekker een frisse neus halen in de buitenlucht. Terwijl de kinderen ravotten door een boomgaard, leren ze waar appeltjes aan groeien. Alle zintuigen worden geprikkeld en als ouder voel je dat je echt goed bezig bent!

Top, wij gaan appeltjes plukken! 

Maar dit is hoe het werkelijk ging…

Bij aankomst bij de boomgaard bleek dat wij niet de enige waren met dit ontzettend goede idee! Bereid je maar voor op appeltjes plukken samen met 8456 andere gezinnen.

Omdat ik uit deze activiteit graag wat idyllische fotootjes wilde halen (ik bedoel boomgaard, zonnetje en appeltjes, ideale plek voor mooie kiekjes), heb ik de kinderen hun nieuwe outfits aangetrokken. Hoe smerig kunnen ze worden, is wat is dacht. Nou… Als ik je zeg dat kind één al voor een appel gezien te hebben tot aan zijn nek onder de bagger zat, kun je de rest wel invullen denk ik zo. Idyllische fotootjes kon ik van mijn to-do lijstje schrappen.

Tegen de tijd dat we daadwerkelijk aankwamen bij de boomgaard, zaten de modderspetters in de neusgaten van mijn kinderen. En blijkbaar zat er ook bagger in hun oren, gezien hoe slecht ze de instructie ‘ga netjes met mens en natuur om en’ opvolgden.

In het eerste kwartier heb ik mezelf een hernia getild. In eerste instantie aan de kinderen, die nét niet bij die ene appel konden. En vervolgens aan alle appels die ik mocht meesleuren.

Na dat kwartier kwamen we er achter dat we één van onze kinderen misten. Deze bleek besloten te hebben om in de speeltuin, aan het begin van de boomgaard te blijven hangen. Inmiddels was het gevoel van ‘wat ben ik toch goed bezig als ouder’ wel een beetje verdwenen.

Vervolgens heeft dit kind met een chagrijnige porem gezeten, aangezien hij nu het gehele appeltjes plukken gemist had. En ik het met 10 kilo appeltjes, wat je plukt reken je ook af, wel even genoeg vond.

Wat we daadwerkelijk moesten afrekenen, daar wil ik het nooit meer over hebben.

Maar het toppunt was toch wel bij thuiskomst toen mijn jongste besloot om alleen maar appeltjes uit de supermarkt te willen eten…

Appeltjes plukken, echt een leuk idee!


appeltjes plukken

Afbeelding: Shutterstock / Volodymyr Maksymchuk

Previous ArticleNext Article