10x leuke vakantieparken voor herfstvakantie 2023 [met aanbiedingen!]

herfstvakantie

Nu voor ons de zomervakantie er alweer op zit, kunnen we gaan uitkijken naar de herfstvakantie. En persoonlijk vind ik altijd dat de herfstvakantie zich uitstekend leent voor een verblijf in een vakantiepark. Een vakantiepark biedt namelijk de perfecte combinatie van comfort en vermaak voor de kinderen. En met een vakantiepark in de juiste omgeving, kun je tijdens de herfstvakantie genieten van alle prachtige herfstkleuren. 

Voor ik de tien leukste vakantieparken op je afvuur, zet ik eerst even alle ‘eisen’ voor de herfstvakantie op een rij.

  • Vakantiepark met een (subtropisch) zwembad, want wanneer er buiten een gure wind waait is er geen fijnere plek dan een warm binnenbad.
  • Vermaak voor de kinderen zodat ze ook eens wat anders doen als gamen.
  • Een vakantiepark in een bosrijke omgeving, want daar komen de herfstkleuren pas echt tot hun recht. En natuurlijk wil je in de herfstvakantie op zoek gaan naar de rode paddenstoelen met witte stippen!
  • Korting voor de herfstvakantie, wij Nederlanders zijn nu eenmaal dol op aanbiedingen!

Herfstvakantie in Nederland

De kans is groot dat je in Nederland wil blijven tijdens de herfstvakantie. Gelukkig heeft Nederland een behoorlijk aantal leuke vakantieparken die onder het kopje ‘aanraders voor de herfstvakantie’ vallen. Met het eisenlijstje in mijn achterhoofd, kwam ik tot deze vakantieparken.

Landal Het Vennenbos

Landal Het Vennenbos is zo’n compleet vakantiepark waar het hele gezin van genieten kan. En dat kan ik weten, want wij hebben vorige herfstvakantie Landal Het Vennenbos ervaren. Een zwembad met alles erop en eraan, activiteiten verspreid over het vakantiepark. En Landal Het Vennenbos is omgeven door bossen en vennen, wat in de herfst prachtige decors geeft! En die paddenstoel, die vind je er wel! Deze stond vorige herfstvakantie op ons te wachten om gefotografeerd te worden.

herfstvakantie landal vennenbos

Bekijk hier de beschikbaarheid en tarieven >> Of scroll door in dit artikel voor de huidige aanbiedingen van Landal GreenParks.

De Kempervennen

Van Het Vennenbos naar De Kempervennen. In dezelfde provincie vind je van Center Parcs de Kempervennen en hoewel het jaren geleden is dat ik er zelf verbleef, is dit vakantiepark minstens net zo compleet als het bovengenoemde Landal Vakantiepark. Een leuk subtropisch zwembad waar je onder andere kunt snorkelen bij tropische visjes en wat ook leuk is, zijn de bijzondere accomodaties op het vakantiepark. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten op een woonboot. Kortom, Center Parcs de Kempervennen is een aanrader voor de herfstvakantie.

Bekijk hier de beschikbaarheid en tarieven >> Of scroll door in dit artikel voor de huidige aanbiedingen van Center Parcs.

Vakantiepark Hunzedal

In het Drentse Borger ligt het Roompot vakantiepark Hunzedal. Drenthe is met zijn ongerepte natuur prachtig in de herfst. Van heidevelden tot bossen, aan herfstkleuren geen gebrek! En dan vind je in Drenthe natuurlijk ook nog de hunebedden, deze moet je minstens één keer in je leven gezien hebben. Waarom vakantiepark Hunzedal? Omdat je hier voor een betaalbare prijs kunt verblijven op een compleet vakantiepark dat leuk is voor het hele gezin. Er is een zwemparadijs, je kunt er bowlen of boogschieten. En dan is Koos Konijn er ook nog die alle kleintjes tijdens de herfstvakantie vermaakt.

vakantiepark herfst drenthe
Drenthe in de herfst – Shutterstock / Rudmer Zwerver

Bekijk hier de beschikbaarheid en tarieven >> Of scroll door in dit artikel voor de huidige aanbiedingen van Roompot.

Vakantiepark De Berkenhorst

Denk je aan bossen en natuur, dan denk je in Nederland natuurlijk aan de Veluwe! Je snapt, op de Veluwe kom je wel aan je trekken in de herfstvakantie. Vakantiepark De Berkenhorst, wederom van Roompot, ligt midden in de Veluwse bossen bij Apeldoorn. Ook op dit vakantiepark is een zwemparadijs aanwezig en wat ik persoonlijk een groot voordeel vind, is dat het vakantiepark autovrij is. Zo kunnen de kinderen heerlijk vrij spelen.

Bekijk hier de beschikbaarheid en tarieven >> Of scroll door in dit artikel voor de huidige aanbiedingen van Roompot.

Landal Rabbit Hill

Landal Rabbit Hill is één van de meest kindvriendelijke vakantieparken van Landal GreenParks. En dat voor een keten die eigenlijk alleen maar kindvriendelijke vakantieparken heeft, kun je nagaan! Landal Rabbit Hill ligt in dezelfde omgeving als Vakantiepark De Berkenhorst. En mocht het slecht weer zijn in de herfstvakantie, dan kunnen de kinderen heerlijk uitrazen in het indoorspeelparadijs. Amanda verbleef in een kinderbungalow, leer hier haar ervaringen bij Landal Rabbit Hill.

vakantiepark herfst nederland
Veluwe in de herfst – Shutterstock / OldskoolDesign

Bekijk hier de beschikbaarheid en tarieven >> Of scroll door in dit artikel voor de huidige aanbiedingen van Landal GreenParks.

Herfstvakantie in België

Wat ook een leuke bestemming is voor de herfstvakantie, is België. En dan doel ik vooral op de Ardennen. Vorige herfstvakantie zijn wij een midweek in de Ardennen geweest en we hebben ons heerlijk vermaakt met een kindvriendelijke wandeling in de Ardennen en andere leuke activiteiten die de Ardennen te bieden heeft. Zoek je een vakantiepark in België? Dan kan ik je aanraden om eerst bij de parken van Center Parcs te kijken, zij bieden namelijk de volgende toffe vakantieparken.

vakantiepark herfst belgie
Herfst in de Ardennen – Shutterstock / Els Peelman

Les Ardennes

Voor dit vakantiepark (van dit rijtje) moet je het verste rijden, maar het is nog steeds prima te doen. Met zo’n drie uurtjes in de auto kom je aan in Vielsalm, België. Les Ardennes is een compleet park met veel vermaak, waaronder uiteraard de welbekende ‘Aqua Mundo’ van Center Parcs. Maar je rijdt  natuurlijk niet helemaal naar de Ardennen om de hele herfstvakantie op het vakantiepark te blijven. De bossen zijn ook hier in de herfst prachtig! Bekijk hier de beschikbaarheid en tarieven >>

De Vossemeren

Center Parcs Vossenmeren vind je net over de grens in de Belgische Kempen, ook hier is volop vertier. Maar wat zo leuk is aan deze omgeving, is de Lommelse Sahara. De Lommelse Sahara is een zand- en duinlandschap met een grootte van 193 hectare. In het midden ligt een meer en rondom vind je naaldbossen. Dit nodigt natuurlijk uit voor een fijne herfstwandeling. Bekijk hier de beschikbaarheid en tarieven >>

herfstvakantie belgie
Lommelse Sahara – Shutterstock / Thomas Dekiere

Erperheide

Center Parcs Eperheide ligt ook net over de grens, maar dan in het Limburgse Peer van België. Center Parcs Eperheide is een walhalla voor gezinnen met jonge kinderen. Hier valt echt zoveel te beleven, dat de omgeving er bijna niet meer toe doet. Bijna! Want in de herfstvakantie wil je natuurlijk ook genieten van de natuur, nou dat kan in het avonturenbos van Center Parcs Eperheide. En om de vakantie compleet te maken, staat er een pony voor je klaar voor een ware ‘Pony vakantie’. Bekijk hier de beschikbaarheid en tarieven >>

Herfstvakantie in Duitsland

Duitsland is ook een top bestemming voor de herfstvakantie! Je hoeft niet ver te rijden en toch waan je je in een andere wereld. Nou ja, misschien is dat ietwat overdreven, maar je hebt echt het gevoel dat je in een andere omgeving zit. Wat niet zo gek is, dat is namelijk een feit als je uit Nederland komt. Uit ervaring kan ik vertellen dat Duitsland in de herfstvakantie heel veel te bieden heeft. Zo ontdekten wij eens de omgeving van Vogelsberg en Rüdesheim am Rhein in de herfst. Het vertrouwde Landal heeft een aantal fijne parken in Duitsland, dit zijn onze twee favorieten.

harz duitsland herfst
Harz in de herfst -Shutterstock / Kay Wiegand

Landal Salztal Paradies

De eerste Landal Salztal Paradies bevindt zich in Harz en is prachtig gelegen aan de rand van Südharz. Dit vraag natuurlijk om een stevige herfstwandeling! Zwemmen kan bij zwemparadijs in Bad Sachsa en natuurlijk vind je in Duitsland ook gewoon Bollo de Beer om de kinderen te vermaken. Bekijk hier de beschikbaarheid en tarieven >>

Landal Mont Royal

En als laatste van deze tien leuke vakantieparken voor herfstvakantie, is het in Duitsland gelegen Landal Mont Royal. Wij hebben hier geen ervaring mee in de herfstvakantie, maar we zijn hier wel geweest tijdens de meivakantie! En dat verblijf in de Moezelstreek van Duitsland is verrassend goed bevallen! Om maar een klein dingetje te noemen, je zit hier tussen de wijngaarden! Hallo wijnproeverijtje. En daarbij, wijngaarden zien er geweldig uit, zeker wanneer er een herfstzonnetje op valt. Bij Landal Mont Royal vind je dan weer geen subtropisch zwemparadijs, jammer! Maar er is wel een zwembad en dit voldoet prima voor wat vermaak. Bekijk hier de beschikbaarheid en tarieven >>

vakantie duitsland

De aanbiedingen voor de herfstvakantie

Zoals ik al zei, wij Nederlanders zijn niet vies van een beetje korting. Daarom heb ik hier alle aanbiedingen voor de herfstvakantie van de verschillende vakantieparken op een rij.

Herfstvakantie aanbiedingen bij Landal GreenParks: Bekijk hier de aanbiedingen >>

Herfstvakantie aanbiedingen  bij Center Parcs: Bij Center Parcs ontvang je 10% vroegboekkorting Bekijk hier de aanbiedingen >>

Herfstvakantie aanbiedingen bij Roompot: voor een veilig en zorgeloos verblijf neemt Roompot de nodige Coronamaatregelen en biedt een speciale omboekgarantie. Ga voor de aanbiedingen van Roompot vakantieparken naar deze pagina >>

Overige aanbiedingen van vakantieparken:


herfstvakantie aanbiedingen
Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.