Het interview van de psycholoog

Van de week heb ik mijn dochter geïnterviewd op basis van een kaartenset van een psycholoog. Geweldige uitkomst, moet je ook eens proberen met je kleintje!

Vraag Antwoord
Hoe oud ben je? 7
Je hebt een tekening gemaakt. Zelf vind je hem heel mooi maar andere zeggen dat ze er niks aan vinden. Ga je twijfelen? Nee, je moet naar jezelf luisteren. Het is mij een keer overkomen en ik vond het helemaal niet erg.
Vind je het vervelend als je ergens aan twijfelt? Ja
Vind je jezelf zielig als je een spelletje verliest? Nee, vind ik helemaal niet zielig. Soms wel lastig om te verliezen.
Weet je veel? Ja, eigenlijk wel
Denk je dat het goed zou zijn wanneer iedereen het met elkaar eens was? Nee, dat zou niet goed zijn. Als iedereen het met elkaar was heb je alleen maar ideeën van de ander en kan je zelf geen ideeën verzinnen.
Vind je het nodig dat er dingen veranderen in de wereld? Ja, stel dat er een veldje is en er wordt helemaal niet gespeeld of iets. Dan vind ik dat daar wel een huis mag komen. En ja dan moet er iets veranderen in de wereld. En dat is wel nodig.
Zijn er nog andere dingen die je zou willen veranderen in de wereld? Ja, als je al jaren een witte muur hebt dan vind ik dat dat wel een keer een kleur mag krijgen. En er zijn nog veel meer andere dingen die je kan veranderen.
Je krijgt in de winkel gratis een mooie appel. Maakt het je uit of de appel met gif is bespoten? Ja, dat vind ik heel erg. Gif kan heel gevaarlijk zijn. Als ik weet dat er gif op zit neem ik het niet aan.
Je ouders vinden dat je je slonzig kleedt. Trek je je daar wat van aan? Ja, dat vind ik wel erg. Soms kleed ik me dan niet om omdat ik het mooi vind.
Zeg je u tegen grote mensen? Ja, soms niet omdat iemand dan zegt dat het nog niet hoeft. Bij oude mensen zeg ik het wel
Is er buitenaards leven? Nee die bestaan denk ik echt niet
Vind je jezelf aardig? Ja eigenlijk wel. Soms niet, maar meestal echt wel.
Is het zeker dat de zon morgen opgaat? Na lang nadenken.. ja dat denk ik wel.
Vind je kinderen leuker dan grote mensen? Ja, omdat grote mensen bijna nooit willen spelen omdat die steeds moeten werken.
Denk je dat koeien kunnen denken? Ja, dat denk ik wel.
Waarover zou de koe dan denken? Ik denk dat ie dan gaat denken over heerlijk gras, maar wat voor ons vies is.
Vind je jezelf eigenwijs? Nou ik vind mezelf niet heel erg eigenwijs. Soms wel.
Vind je het goed als kinderen gehoorzaam zijn? Nee dat vind ik helemaal niet goed. Omdat kinderen naar zichzelf moeten luisteren, ze moeten hun eigen gang gaan maar naar de juf, papa en mama moeten ze wel luisteren.
Zou je beroemd willen zijn? Nee, dan win je wel veel dingen, maar dan heb je het wel dagen druk.
Zou je het leuk vinden als iedereen deed wat jij zegt? Nee, want ze mogen hun eigen weg gaan.
Denk je dat een wereld zonder geld mogelijk is? Kan wel, want je kan ruilen.
Denk je veel na? Ja
Waarover? Of ik mijn kamer wel wil opruimen als er rommel is of zo. En over zoveel andere dingen, over morgen en nog veel meer wat ik allemaal niet kan opzeggen het zijn er zoveel. Ik kan wel de hele wereld rond.
Eet je graag vlees? Ja, omdat het heel lekker is.
Vind je het leuk om iemand een klap te geven als je boos bent? Nee. <zoon van 5 tussendoor “JA!” lol>
Vind je mensen slim? Soms wel. Soms niet.
Denk je dat jongens net zo gevoelig kunnen zijn als meisjes? Ja dat kan. Omdat sommige baby jongentjes heel gevoelig zijn. Grote mannen kunnen dat ook zijn.
Vind je dit een leuk spel? Ja. Ik vind het leuk om over de vragen na te denken.
Vind je dat er stomme antwoorden bestaan? Nee, niet echt.
Vind je jezelf normaal? Best wel.

Afbeelding interview: Shutterstock

Previous ArticleNext Article