Draak en Assepoester app

Regelmatig wordt de Jokie App nog aangeklikt door mijn kleintjes. Ook de dreumes speelt de spelletjes vrolijk mee. Maar inmiddels is de ‘Efteling app collectie’ uitgebreid! Onlangs kwam de Efteling met twee nieuwe apps rondom de Sprookjesboom-karakters Draak en Assepoester.

app assepoester

In de Assepoester app ervaren meisjes hoe het is om een echte prinses te zijn. In de Draak app gaan jongens de strijd aan met Draak of helpen ze hem juist met het beschermen van de schat. En hoewel mijn kleuter als een echte prinses kan zijn, speelt zij toch het liefst de app van de Draak. Ze is namelijk ook dol op schatten. 😉 Maar ik denk ook omdat in de app van Draak meer het spelelement en spanning zit. Draak is in zijn app, net als in zijn ‘echte’ leven, druk bezig met het bewaken van de schatkist. In de app zijn vier spelletjes waarbij je Draak helpt de schat te beschermen of waar je juist de schat afpakt. Mijn kleuter speelt graag het spel waarin ze de schat steelt. Elke ronde wordt het steeds moeilijker om de kist weg te slepen en Draak mag niet wakker worden, spannend dus!

In de app van Assepoester gaat het er allemaal wat rustiger aan toe. Mijn kleuter heeft inmiddels haren leren vlechten en ik heb al de prachtigste make-up creaties bij Assepoester voorbij zien komen. Waar overigens ook allemaal afbeeldingen van gemaakt zijn, die netjes opgeslagen staan op de iPad.

De apps zijn voor kleintjes in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar. Maar ook mijn peuter van 3 speelt de spelletjes gewoon mee.

draak assepoester

De Sprookjesboom Draak en Assepoester apps zijn verkrijgbaar in de talen Nederlands, Duits en Frans en voor smartphone en tablet te downloaden via de App Store (iOS) voor €1,79.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Pingback: Favoriete bloggers mei - Mamaliefde