De Netflix aanraders om te bingewatchen in januari

Voor vele mensen is januari een beetje een mêh-maand, januari heeft ook niet voor niets zijn befaamde Blue Monday. Een depri-gevoel en ook de meest deprimerende dag van het jaar liggen op de loer. Je kunt je eraan toegeven, of je bekijkt het van de zonnige kant en je kruipt lekker op de bank onder je dekentje met een warme kop thee én je zet natuurlijk je favoriete Netflix serie erbij aan.

Ik heb de afgelopen maanden, terwijl de kleintjes op bed lagen of zelf non-stop aan het Netflixen waren, weer behoorlijk wat Netflix series zitten bingewatchen. En daar zitten een aantal series bij waar je gegarandeerd deze mêh-maand wel mee doorkomt!

Hier krijg je het wel warm van: Reign

reign

Deze heerlijke over de top serie vertelt het verhaal van Mary, Koningin van Schotland in grove lijnen. In het jaar 1557 wacht zij aan het Franse hof op haar huwelijk met Francis II van Frankrijk met wie ze al verloofd is sinds ze zes jaar was. Ondertussen zijn de Engelsen uit op haar land (Schotland) en haar kroon, probeert Francis’ moeder, Catharina de’ Medici, het huwelijk te saboteren en heeft Mary ook nog gevoelens voor de bastaard halfbroer van Francis, genaamd Bash. Oftewel allemaal toestanden met mooie mensen in fancy jurken. Twee seizoenen die ik in één ruk heb uitgekeken. Nu is het wachten op seizoen 3, wat het tweede kwartaal op Netflix verschijnt.

Must see nummer 2: The Last Kingdom

last kingdom

En als je dan eenmaal in de middeleeuwse sferen bent, dan is The Last Kingdom een mooi vervolg op Reign. Het is even overschakelen van de zoetsappige romantische scene’s naar bruut en ruig geweld. Een mannendrama? Zeker niet. Ook een vrouw kan hier volop in meegaan. Althans… deze vrouw.

De serie speelt zich af rond 866. De Saksische Utrhed wordt ontvoerd en groot gebracht door de vikingen (Denen). Wanneer zijn nieuwe Deense vader ook sneuvelt, besluit Uhtred te proberen zijn Saksische erfdeel op te eisen. Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.

Tijd voor wat luchtigs: New Girl

new girl

Na al dat middeleeuws gezemel, kun je wel weer wat luchtigs gebruiken. New Girl is daar de perfecte serie voor. Op aanraden van een vriendin begon ik aan deze serie en eerlijk gezegd moest ik wel een beetje wennen aan de manier van acteren ofzo. Wellicht kwam dat door het intense middeleeuwse acteerwerk, maar na een aantal afleveringen zat ik er helemaal in. En wanneer ik in mijn eentje hardop lachend op de bank zit, dan zal het wel lollig zijn toch?

Who’s that girl? It’s Jess! Jess gaat samen wonen met drie vrijgezelle mannen. Barman Nick, fitnesstrainer Coach (die na de eerste aflevering wordt ingewisseld voor Winston) en vrouwenversierder Schmidt. Al snel worden ze vrienden en beleven ze hilarische taferelen. Een beetje een mix tussen Friends en How I Met Your Mother.

Voor degene die onder een steen vandaan komen: How I Met Your Mother

how i met your mother

Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar als je How I Met Your Mother nog niet gezien heb, dan moet ik je toch wel aanraden om dit héél snel te gaan bingewatchen! Want deze serie is niet alleen vermakelijk maar ook ontzettend komisch! Uiteindelijk duurt het 9 seizoenen voordat je eindelijk te weten komt wie ‘de moeder’ is, maar na de eerste aflevering is dat eigenlijk al niet zo heel belangrijk meer. Want je wil gewoon blijven kijken naar dit vijftal.

Het verhaal begint in 2005 bij Ted. Hij is een 27-jarige architect die samenwoont met zijn twee beste vrienden; Marshall en Lily die al bijna negen jaar een stel vormen. Ted is een romanticus en op zoek naar zijn ware liefde, tot grote afschuw van zijn vriend Barney. Maar hij vindt Robin en denkt dat dit zijn ultieme soulmate is, echter is dit gevoel niet meteen wederzijds.

Terug naar het drama: The Crown

the crown

Het verhaal van de serie The Crown vertelt over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. In 1947 trouwen Elizabeth II en Philip, hertog van Edinburgh. In het eerste seizoen worden de eerste tien jaar van haar leven als koningin gespeeld. Een interessante en mooie serie, maar het is af en toe wel een beetje droge stof waar je doorheen moet bijten. En waarom de serie zo’n 110 miljoen euro heeft gekost, daar ben ik nog niet achter.

Oeehhh, spannend: The Following

the following

Januari saai? Niks te beleven in januari? Wanneer je opgeslokt wordt in The Following dan wíl je weer terug naar je saaie leventje. Jemig, wat is deze serie creepy en sidderend spannend! En hoera, je kunt meteen 3 seizoenen bingewatchen.

Ryan Hardy (gespeeld door Kevin Bacon) is een voormalig FBI-agent en leidde het FBI-team dat seriemoordenaar Joe Carroll gevangen nam. Joe Carroll is weten te ontsnappen uit de gevangenis en Ryan wordt weer gevraagd om de psychotische moordenaar op te sporen.

Lekker truttig: Call the Midwife

call the midwife

Heb je geen zin in al die spanning, maar wil je gewoon lekker je kopje thee op schoot kunnen houden? Dan raad ik je Call the Midwife aan.

Call the Midwife is een dramaserie over een groep vroedvrouwen in het Londense East End in de jaren ’50 en ’60. De serie is gebaseerd op de memoires van Jennifer Worth, maar aangevuld met andere historische bronnen. Een ‘feel good’ serie kan ik het niet noemen. De serie laat je namelijk voelen hoe het was om te bevallen in een achterstandswijk als Poplar, wat niet als geheel prettig voelt. Maar toch laat de serie je aan het einde van de aflevering niet met een compleet k*gevoel achter.

Op avontuur: Revolution

revolution

Dit is zo een serie waarbij je je gaat afvragen: wat als? Wat als alle elektriciteit opeens verdwijnt en ook niet meer aan te zwengelen is. In deze serie gebeurde dit en 15 jaar later heeft de overlevende bevolking zich aan weten te passen aan een leven zonder elektriciteit.

Het kijken naar deze serie voelt een beetje als op avontuur gaan. Met een beetje inlevingsvermogen is dat erg leuk en spannend.

Voor degene die van real creepy houden: Stranger Things

stranger things

Deze serie voelt zó jaren 80, dat je bijna gaat twijfelen aan de productiedatum. Toch is deze sciencefiction-horrorserie afgelopen zomer nieuw op Netflix verschenen. Winona Ryder speelt met volle overtuigins de moeder van het jongetje dat verdwenen is en is de wanhoop nabij. Ondertussen zie je in de serie een vriendengroep die op zoek is naar hun vermiste vriend Will. Ze vinden hem niet, maar wel een verdwaald meisje met mysterieuze krachten.

Dus mensen, genoeg vermaak om deze mêh-maand te trotseren. En niet alleen de mêh-maand, want ik denk dat je na het zien van al deze series pas ontwaakt in april.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. New girl vond ik echt zó grappig! Na net kijken van die serie wilde ik bijna een pony laten knippen (staat me echt niet! Iets met bolle wangen) omdat die Jess zo cool is.. Ik kijk nu the good wife met m’n man, eerste afleveringen vond ik mwah.. maar ik zit er inmiddels helemaal in!