Heeft u een overlijdenrisicoverzekering nodig?

U koopt een auto en verzekert die. U heeft een huis en heeft een inboedelverzekering. Gebeurt er iets, dan kunt u uw spullen repareren of vervangen. Maar hoe zit dat met uw leven? Stel dat u er niet meer bent, hoe redt uw gezin zich financieel? Uit onderzoek blijkt dat 60% van de Nederlanders er financieel aanzienlijk op achteruit gaat als de partner overlijdt. Het is niet het leukste onderwerp om over na te denken, maar wel slim om daar eens tijd voor te nemen:  heeft u een overlijdensrisicoverzekering nodig? 

Als u overlijdt, dan krijgt uw gezin te maken met allerlei kosten

Voor bijvoorbeeld het huis. Heeft uw partner voldoende inkomen om te blijven wonen waar uw gezin woont? Uit datzelfde onderzoek blijft dat bijna de helft van de Nederlanders (45%) de huur of hypotheek van de woning niet meer te kan betalen. Veel mensen sloten een Overlijdensrisicoverzekering af bij hun hypotheek. Dat is tegenwoordig niet altijd meer verplicht. Maar ook als u een huurwoning heeft, kan een Overlijdenrisicoverzekering nuttig zijn. Uw nabestaanden kunnen dan de huur blijven betalen. En in het huis blijven wonen.

Maar er zijn meer kosten. Denk bijvoorbeeld aan extra kinderopvangkosten. Of heeft uw partner de mogelijkheid om een tijdje minder te werken om zijn of haar leven weer op de rit te krijgen? En bedenk ook wat uw overlijden betekent voor de studie van uw kinderen, over 5 of 10 jaar. Of op kortere termijn: kunnen uw kinderen blijven sporten?

Laat uw gezin verzorgd achter

Gaat uw gezin er financieel op achteruit? Dan is een Overlijdensrisicoverzekering handig. Overlijdt u tijdens de looptijd van de verzekering, dan keert de overlijdensrisicoverzekering een bedrag uit voor uw nabestaanden. Daarmee kunnen zij de huur of de hypotheek van het huis blijven betalen. Of de kinderopvang, studie of auto. In ieder geval tijdelijk. Zodat ze hun leven weer op kunnen pakken. Voor een paar euro per maand sluit u een overlijdensrisicoverzekering voor uzelf of voor een ander. U laat uw gezin dan verzorgd achter. Een geruststellend gevoel, toch?

Zet de kosten op een rij en bepaal of een overlijdensrisicoverzekering nodig is

U kunt een financieel adviseur inschakelen om u te helpen, het hele financiële plaatje compleet te krijgen en de verzekering voor u te regelen. Of u maakt zelf online een berekening. Kunt u niet het hele bedrag verzekeren? Of vindt u een financiële berekening maken lastig? Denk er dan over na om in ieder geval íets te verzekeren. Zo kunt u uw gezin toch op weg helpen. Bespreek dit eens op een mooie zomeravonden. En besluit dan of een overlijdensrisicoverzekering nodig is voor uw gezin.

In samenwerking met Centraal Beheer

Previous ArticleNext Article